Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Wat te doen wanneer je telefoon in het water is gevallen?

Plons, daar gaat je mobiel. Recht in de wc, het zwembad of de zee. Ook een fikse regenbui kan voor waterschade zorgen. Het kan ons allemaal gebeuren, maar wat moet je nu precies doen als jouw telefoon in het water gevallen? Phone House geeft tips!

Bron afbeelding: GSM Berkel

Wat moet je niet doen?
Er zijn een heleboel dingen die je kunt doen, maar er zijn natuurlijk een aantal dingen die je zeker niet moet doen wanneer jouw telefoon een duik heeft gemaakt.

Telefoon aanzetten
Natuurlijk wil je het liefst meteen checken of jouw geliefde smartphone het nog doet. Toch is dit niet verstandig. Door je telefoon aan te zetten kan er namelijk kortsluiting ontstaan.

Schudden
Wat je ook zeker niet moet doen is schudden met je telefoon om het water eruit te krijgen. De kans bestaat dat het water zich door de telefoon verspreidt.

Hitte gebruiken
Ook is het zeker niet verstandig om de föhn te gebruiken. Hierbij heb je namelijk het risico dat je het water nog verder naar binnen verplaatst, waardoor de schade nog groter wordt. Door de hitte ontstaat er condensatie en de hete lucht kan er ook nog voor zorgen dat het plastic in je telefoon smelt. Hetzelfde geldt voor de verwarming en in de zon leggen.

Wat moet je wel doen?
Gelukkig zijn er ook een aantal dingen die je kunt doen om de schade te beperken. Hieronder hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

Telefoon uit elkaar halen
Het eerste wat je kunt doen is je simkaart, SD kaart en batterij uit je telefoon halen. Simkaart, SD kaart en batterij eruit halen. Door deze onderdelen eruit te halen en ze apart te laten drogen, wordt alles een stuk sneller droog. Dep de telefoon en de verschillende onderdelen voorzichtig droog met een zachte doek.

De batterij controleren
Check ook of de batterij waterschade heeft. Dit kun je doen door de hoeken te controleren. Zie je hier een rode/ roze cirkel of vierkant? Dan heeft jouw telefoon waterschade opgelopen en kun je deze het beste door een professional laten repareren.

48 uur wachten
Heb je de schade kunnen beperken en wil je je telefoon weer aanzetten? Controleer dan of alle onderdelen en verschillende kiertjes droog zijn. Stop de batterij pas weer na minimaal 48 uur in de telefoon en zet de telefoon aan.

Hoe zit het met rijst?
Wanneer jouw telefoon in het water is gevallen hoor je vaak van mensen dat je deze in de rijst moet leggen. Sommige mensen zweren er zelfs bij! Rijst onttrekt volgens sommigen al het vocht dat in de telefoon zit. Toch is het soms niet verstandig om je telefoon in de rijst te leggen en gewoon maar af te wachten. Wanneer je telefoon in het water is gevallen kan het aan de binnenkant namelijk veel schade aanrichten. Zo kan er corrosie (roestvorming) ontstaan en dit is niet te verhelpen met een bakje rijst.

Of kies voor een waterbestendige telefoon
Tegenwoordig zijn er gelukkig ontzettend veel telefoons die een plons in het zwembad of de zee kunnen overleven. Vind hier een overzicht van onze waterbestendige telefoons

Heb jij je telefoon wel eens in het water laten vallen?

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling