Wat moet je doen als je laptop niet meer opstart
Wanneer je laptop niet meer opstart kan dat erg vervelend zijn, vaak gebeurt dit op de momenten wanneer je je laptop net nodig hebt. Je denkt direct dat je al je bestanden kwijt bent. Soms weet je niet waardoor het komt en is de oplossing ver te zoeken. Het kan soms heel simpel zijn door je laptop te resetten of door een klein onderdeel te vervangen. Maar het kan ook voorkomen dat je er echt niet meer uit kan komen en dat kan soms erg lastig zijn. Daarom lees je hier wat je moet doen wanneer je laptop niet meer opstart.
Controleren
Allereerst is het belangrijk om te kijken of je laptop wel stroom heeft of krijgt. Kijk ook goed naar de lampjes van de adapter van je laptop, misschien is je adapter wel stuk en krijgt je laptop daarom geen stroom meer. Dit kan je meestal ook zien door een lampje dat op de laptop aan gaat wanneer de lader is aangesloten, wanneer de lader dus defect zou zijn zou dat lampje ook niet gaan branden. Wat ook gebeurd kan zijn is dat de power jack stuk is gegaan, dit is een soort slijtage die na een tijdje op kan treden aan de binnenkant van de laptop bij het oplaadpunt waar de stekker er in gaat. Door dat de jack niet meer goed geconnecteerd is met de accu kan deze niet meer opladen met als gevolg dat de batterij helemaal leeg is en dat hij niet meer op kan starten.
Virus
Het kan voorkomen dat je laptop geïnfecteerd is met een virus waardoor hij heel traag is geworden niet meer naar behoren werkt. Een virus kan je krijgen doordat je sites bezoekt die niet betrouwbaar zijn of doordat je een bestand hebt gedownload waar een virus in zit. Software waar je normaal voor moet betalen maar die je gratis hebt gedownload bevatten vaak een virus. Het is daarom belangrijk om een antivirus programma geïnstalleerd te hebben op je laptop en die ook up-to-date te houden zodat ook nieuwe virussen kunnen worden herkend door het antivirus programma. Wanneer je een goed antivirus programma op je laptop hebt staan kan je ervoor zorgen dat virussen worden voorkomen, opgespoord kunnen worden en zo nodig verwijderd kunnen worden van je laptop.
Systeemherstel
Als je weet wat je gedaan hebt voordat je je laptop voor het laatste afsloot dan kan een systeemherstel goed van pas komen. Een systeemherstel zorgt ervoor dat je de laptop terug kan zetten voor het moment dat er problemen waren opgetreden. Dit kan je bijvoorbeeld doen nadat een laptop niet meer opstart nadat je een systeemupdate hebt uitgevoerd of nadat je iets hebt veranderd in de instellingen van je laptop.
Vraag hulp!
Wanneer je er echt niet meer uit komt kan je altijd nog terecht bij een freelancer. Dit is een goedkope oplossing voor wanneer je vragen hebt voor specialisten wanneer je er niet meer uit komt.