Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Wensballon oplaten met oud en nieuw? Beter van niet, zegt Milieu Centraal

Er mag dit jaar geen vuurwerk afgestoken worden tijdens oud en nieuw. Om toch iets moois de lucht in te laten gaan, kunnen mensen wensballonnen oplaten. Maar dat is niet verstandig, aldus Milieu Centraal en de brandweer.

Een wensballon is een soort lampion die door verhitting van de lucht in de lampion op kan stijgen. De wensballon is vaak een rijstpapieren zak. In de opening hangt een brandbare stof. Als deze stof wordt aangestoken, dan wordt de lucht in de zak verhit. De wensballon stijgt dan op zoals een heteluchtballon.

De gevaren van wensballonnen
Daar houdt de vergelijking met een heteluchtballon overigens wel op. Een wensballon is namelijk onbemand en daardoor volledig overgeleverd aan de wind. Een wensballon kan daardoor eenvoudig in botsing komen met obstakels met alle gevolgen vandien.

Vorig jaar ging het op Oudejaarsavond gruwelijk mis. Toen botsten meerdere wensballonnen tegen het apenverblijf van een dierentuin in het Duitse Krefeld. Er ontstond brand, waarbij zo'n dertig dieren omkwamen.

Brandweer raadt gebruik af
De brandweer ontmoedigt het oplaten van wensballonnen. Na het oplaten heb je namelijk geen enkele invloed meer op de ballon. Bovendien zijn de regels rondom het oplaten van wensballonnen dusdanig ingewikkeld dat het bijna niet mogelijk is om een wensballon veilig op te laten.

Zo moeten de weersomstandigheden voor het oplaten van een wensballon perfect zijn. De wind mag niet krachtiger zijn dan windkracht 2, het mag niet regenen en het mag ook niet lange tijd droog zijn geweest. Wensballonnen mogen bovendien niet in de buurt van vliegvelden opgelaten worden. In Nederland mogen alleen wensballonnen opstijgen die door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zijn goedgekeurd.

In gemeenten waar het oplaten van heliumballonnen al verboden is, mogen ook geen wensballonnen opgelaten worden. Vanwege de risico's die wensballonnen met zich meebrengen, zijn er ook andere gemeenten die wensballonnen in de ban gedaan hebben.

Neergekomen wensballon is zwerfafval
In sommige gemeenten zijn wensballonnen nog steeds toegestaan. Toch hopen ze bij Milieu Centraal van harte dat mensen deze ballonnen niet op zullen laten.

'Een wensballon is een vorm van zwerfafval', zegt Sanne Janssen van Milieu Centraal. 'Er zijn ook wensballonnen die als biologisch afbreekbaar verkocht worden, maar dat is geen garantie dat de ballon snel vergaat. Dieren kunnen zich hieraan verwonden of er verstrikt in raken. Milieu Centraal raadt daarom wensballonnen af.'

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling