Vijf handige apps die laten zien hoe verschrikkelijk warm het buiten is
Voor wie het nog niet gemerkt had: het is deze week uitzonderlijk warm. Nou staat op je smartphone al standaard een weerapp geïnstalleerd, maar voor wie tot in detail wil weten hoelang deze hitte nog aanhoudt zijn er uitgebreidere alternatieven beschikbaar. We zetten vijf handige apps op een rij.
What The Forecast?!!
What The Forecast?!! geeft je de weersverwachting recht voor zijn raap en een tikkeltje grof. Bij de 34 graden van maandag vertelde de app dat het buiten voelt "als een hete scheet". Als je geen internetverbinding hebt, vertelt de app de weersverwachting in de hel.
Je kan in de instellingen aangeven hoe grof je wilt dat de app is: PG (mogelijk niet geschikt voor jonge kinderen), PG-13 (mogelijk niet geschikt voor kinderen onder de dertien jaar), of R (eigenlijk niet geschikt voor kinderen onder de zeventien jaar). Daarnaast geeft de app een keuze uit computerstemmen met verschillende Engelse accenten die de weersverwachting voorlezen.
Naast de speelse insteek van de app is deze ook praktisch in gebruik. De app heeft een handige en overzichtelijke interface die onder meer de temperatuur, wind, luchtvochtigheid en uv-index laat zien. De app is gratis, maar wie hem zonder advertenties wil gebruiken moet daarvoor eenmalig 1,99 dollar betalen.
Hello Weather
Hello Weather is een overzichtelijke weerapplicatie. De interface van de app is zo opgesteld dat je in een oogopslag kunt zien welk weer het nu is en wat er de komende week verwacht wordt. Hoewel de app alleen in het Engels beschikbaar is, klopt de weerinformatie ook voor Nederland. In de instellingen is het mogelijk om uitgebreide windinformatie in te schakelen en om de windsnelheid in knopen te laten zien.
Hoewel Hello Weather geen advertenties toont, moeten gebruikers een abonnement van 8,99 euro per jaar afsluiten om functies zoals weerkaarten en regenmeldingen te activeren. Voor dat bedrag krijg je ook de mogelijkheid om tussen meerdere meteorologische bronnen te wisselen, waardoor je de vrijheid hebt om de volgens jou meest kloppende bron te gebruiken.