Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

'Laat je hond of kind in deze hitte geen minuut achter in de auto'

We worden regelmatig gewaarschuwd voor de rampzalige gevolgen van het achterlaten van een hond of kind in de auto met warme en zonnige dagen. Toch lees je nog vaak dat een hond uit een snikhete auto gered moest worden door de politie. Wat kun jij het beste doen in zo'n situatie?

Op warme dagen loopt de temperatuur in een geparkeerde auto sneller op dan je denkt. Al binnen tien minuten stijgt de temperatuur in je auto met zo'n tien graden. Is het buiten 21 graden? Dan is het na tien minuten al 31 graden in je auto en na een half uur zelfs al 40 graden.

Faye Meddeler, hoofdagent en werkzaam bij de dierenpolitie Zeeland West-Brabant: 'Je zou denken dat mensen ondertussen zelf wel nadenken of het kan, maar dat valt toch tegen helaas.'

Forse boete en een melding bij Veilig Thuis
Wanneer een melding binnenkomt bij de politie stuurt de centralist het dichtstbijzijnde politievoertuig. Meddeler: 'Collega's controleren dan hoe het dier of kind erbij zit en beoordelen de situatie. Met temperaturen zoals nu, kun je een dier of kind echt niet te lang laten zitten.'

Meddeler: 'Zij kunnen dan besluiten het dier of kind uit het voertuig te halen, al dan niet met toepassing van geweld.' Vervolgens wordt het dier naar de eigenaar teruggebracht of meegenomen door de dierenambulance en naar het dierenasiel gebracht totdat de eigenaar hem of haar op komt halen.

Voor het achterlaten van een hond in een auto kun je een boete krijgen vanaf 360 euro. Heeft de hond letsel opgelopen? Dan kan iemand gedagvaard worden en kan er zelfs een gevangenisstraf worden geëist.

In het geval van kinderen wordt het aan de ouders overgedragen of meegenomen door de ambulance voor controle en behandeling. Vaak voert de politie vervolgens een stevig gesprek met de ouders. Ook kunnen zij een melding maken bij Veilig Thuis voor verdere actie richting de ouders.

Wat moet je doen als je ziet dat een hond of kind in de auto is opgesloten?
Als je ziet dat een hond of kind in op een warme dag in een auto opgesloten zit, is de eerste stap de politie bellen. 'Direct 112 bellen of 144 voor dieren, maar je mag in dit geval ook als het om dieren gaat altijd 112 bellen', zegt Meddeler.

Vervolgens geeft de centralist jou advies over wat je het beste kunt doen en indien nodig, krijg je toestemming om een ruitje in te slaan. Meddeler: 'Mensen roepen gauw van ik haal zelf de hond eruit en slaan dan de ruit in. Wij adviseren om echt te wachten op toestemming van de politie, vanwege de schade aan het voertuig en de afhandeling daarvan achteraf.'

De politie is namelijk als enige bevoegd om geweld toe te passen. Als jij als burger schade veroorzaakt aan andermans voertuig, kan je daar strafbaar voor gesteld worden, tenzij je toestemming van de politie hebt gekregen om die ruit in te slaan.

'De hond wordt levend gekookt'
Hoe herken je oververhitting? Een kind of baby kan erg rood worden of juist heel bleek ogen. Overgeven, sloomheid en niet reageren op geluid zijn symptomen waaraan je kunt zien of het kind oververhit is.

Meddeler: 'De hond is vaak overmatig aan het hijgen, kwijlen en de slijmvliezen kunnen verkleuren waardoor hij een donkere tong krijgt. Ook zal hij minder dan wel niet reageren op het kloppen op een raam.'

'Wanneer de temperatuur van de hond tot 42 graden oploopt, veranderen de eiwitten en celstructuren in het bloed en gaat het bloed stollen. Je kunt het vergelijken met een gekookt ei. Wanneer een ei gekookt is, kun je dat niet meer terugdraaien. Dat geldt ook voor het gestolde bloed van de hond. Daardoor komt de hond uiteindelijk te overlijden.'

Er is een strafuitsluitingsgrond
Wanneer een kind of hond zich in een benarde situatie bevindt, wil je het natuurlijk zo snel mogelijk helpen en bevrijden. Zie je dat het slecht gaat en handel je uit overmacht door een ruit in te tikken? Dan kun je je beroepen op een strafuitsluitingsgrond en is de schade voor de eigenaar. Zorg dan wel voor getuigen.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling