Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Tips voor betalingen over de grens

Ik ga op vakantie en neem mee: pinpas, creditcard en contant geld. Maar hoe kun je het best betalen op reis en waar moet je op letten bij pinnen over de grens? Radar ontving via Whatsapp behoorlijk wat tips en zette ze op een rij.

Contant geld opnemen of met pinpas betalen?
Binnen de Europese Unie is betalen met een pinpas gratis. Ook geld opnemen uit de bankautomaat kost niets met je pinpas. Erik pint 'eigenlijk alles, ook contactloos betalen gaat gewoon in het buitenland.'

Buiten de EU is het bijna altijd goedkoper om met je pinpas af te rekenen dan er geld mee op te nemen bij een bankautomaat. Bij pinnen rekent de bank meestal een koersopslag variërend van 0,5% tot 1,2% van het pinbedrag.

ASN Bank, RegioBank en SNS rekenen een vast bedrag van 0,15 cent per transactie. Bij het opnemen van contant geld komt daar vaak nog een vast bedrag per opname bovenop. Zo rekenen ABN Amro, ING en Triodos Bank 2,25 euro bovenop de koersopslag. Het kan dus handig zijn om het aantal pinmomenten te beperken.

Pinnen buiten Europa
Buiten de EU komt het weleens voor dat een winkelier zelf een bedrag rekent voor het pinnen. Dit moet hij wel vooraf aangeven, bijvoorbeeld door middel van een briefje op het pinapparaat.

Vergeet niet om voor reizen buiten Europa je betaalpas 'aan' te zetten. Let op bij landen als Andorra en Gibraltar of eilanden van een Europees land. Het kan per bank verschillen of ze tot Europa worden gerekend. Het maximale bedrag dat je per dag kunt opnemen buiten de EU is 500 euro.

Een tip van Henny: 'In grote Amerikaanse winkels kennen ze de mogelijkheid tot cashback. Bij het afrekenen pin je extra geld dat je contant ontvangt. Op deze manier betaal je geen koersopslag, maar alleen de transactiekosten.'

Lees ook: 'Let op voor hoge wisselkoers bij pinnen buiten eurozone'

Heb ik een creditcard nodig?
Betalen met een creditcard is binnen de EU ook gratis. Maar voor het opnemen van geld zijn daar wel kosten aan verbonden, zelfs in Nederland.

Betalen met een creditcard is meestal duurder dan met een betaalpas. Zo vragen ING en Rabobank een opslag van 1,5% bovenop de betaling. SNS maakt geen onderscheid tussen betalingen met creditcard of pinpas.

Toch is het in sommige landen verstandig om met een creditcard op pad te gaan. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld kan bijna overal met creditcard worden betaald. Het betalen van een ESTA-formulier, verplicht wanneer je naar de VS vliegt, kan zelfs alleen per creditcard.

Ook kan de creditcard als borg dienen bij bijvoorbeeld het huren van een auto. Binnen de Europese Unie heb je bijna altijd je pincode nodig bij creditcardbetalingen. Ben je deze vergeten? Vraag dan tijdig een nieuwe aan.

Anita betaalt grote bedragen zoveel mogelijk met creditcard, omdat op deze manier haar aankopen verzekerd zijn. Frank doet hetzelfde, maar met het oog op diefstal: ‘Ik betaal zoveel mogelijk met pin en creditcard om het risico van onverhoopte beroving van cashgeld te beperken.’

Piet gebruikt zijn creditcard alleen voor noodgevallen. Hij neemt in het buitenland beperkte bedragen op om contant te kunnen betalen.

Waar kan ik het beste geld opnemen?
Het is het verstandigst om geld op te nemen bij een bank die open is. Mocht je pas worden ingeslikt, dan kan je dat meteen melden. Een andere belangrijke reden om bij een bank te pinnen is veiligheid. Anita zegt: ‘Als je geld uit een automaat gaat pinnen doe dit dan altijd bij een bank binnen, nooit bij een automaat buiten op straat in verband met de kans op hacken.’

Vreemde valuta
Wanneer je naar een bestemming met een vreemde valuta reist, kan het verstandig zijn om van tevoren euro’s om te wisselen. Dit is in Nederland echter wel duurder dan op de plaats van bestemming. Volgens de Consumentengids kost het kopen van 200 dollar tussen de 8 en 20 dollar meer in Nederland dan in de VS. Ook geldt: hoe ‘vreemder’ de valuta, des te hoger de kosten. Richard pint van tevoren genoeg cash (euro’s) en wisselt deze op de plaats van bestemming om in de nationale valuta.

In sommige landen met een andere valuta kan je soms toch in euro’s betalen. Gert: ‘In grensgebieden van Euro-gerelateerde landen zoals Tsjechië kun je voor kleine bedragen altijd in euro's betalen. Ga je echt voor langere tijd dan is een kleine opname in de plaatselijke valuta altijd handig.’

Noodnummer
Wanneer je bankpas onverhoopt gestolen wordt, bel dan direct met je bank in Nederland. Schrijf het noodnummer van tevoren op of sla het op in je telefoon, zodat je niet afhankelijk bent van een internetverbinding.

Meld je ook aan voor de WhatsApp-dienst van Radar (en stuur ook zelf tips in). Klik hier.

Dit is een artikel uit juli 2017, door de redactie gecheckt op 16 2018.

Bron: Consumentengids

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling