Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Regels omtrent nummerbehoud: Waar moet ik op letten?

Wanneer je een nieuw telefoonabonnement afsluit kan het handig zijn om je huidige nummer te behouden. Vaak is dit geen probleem. Maar waar moet je op letten? Zijn er ook situaties waarbij je je telefoonnummer niet mag meenemen? En mag de provider er kosten aan verbinden?

Het recht op nummerbehoud is vastgelegd in de Telecommunicatiewet. Iedereen heeft het recht om een telefoonnummer mee te nemen naar een andere aanbieder of nieuw contract. Dat geldt echter alleen wanneer de looptijd van je contract is verstreken. Wanneer je vroegtijdig een nieuw contract afsluit en je nummer wilt meenemen, dan heb je niet automatisch recht op nummerbehoud. Maar let op: Nummerbehoud dien je wel vooraf aan te vragen. Dit kan vanaf 60 dagen voor de einddatum van je contract.

Van provider wisselen
Controleer op de website van je nieuwe provider hoe zij met nummerbehoud omgaan. Vaak biedt een provider aan om het abonnement met je huidige provider op te zeggen, zodat je zeker weet dat je nummer niet komt te vervallen en het mooi overloopt met je nieuwe abonnement. Zeg dus niet zomaar je abonnement bij je huidige provider op! Wanneer je al een nieuw abonnement hebt afgesloten en toch je oude nummer wilt behouden, dan kan je die alleen nog laten overzetten naar een prepaid abonnement.

In principe kan je op de laatste dag van je abonnement nog besluiten om je oude nummer mee te nemen. Maar let op: aanbieders mogen er maximaal tien dagen over doen om het nummerbehoud te regelen. Het kan in dat geval zo zijn dat je maximaal tien dagen onbereikbaar bent op je oude nummer. Het is dus verstandig om je provider op tijd te laten weten dat je gebruik wilt maken van nummerbehoud. Controleer ook even bij je nieuwe provider wat de precieze regels zijn. Zo moet je nummer voor een overstap naar Tele2 nog minimaal 21 dagen actief zijn om nummerbehoud te kunnen aanvragen. Een lastminute aanvraag kan daar dus niet.

Houd ook rekening met de opzegtermijn van je abonnement. Deze vind je in de algemene voorwaarden van je provider. Vaak is de opzegtermijn voor particulieren 1 maand. Als je per 1 september een abonnement wilt bij een nieuwe provider, dan kan je vanaf 1 juli (60 dagen voor de einddatum van je contract) je nieuwe abonnement en nummerbehoud aanvragen. Zo heeft de nieuwe provider de tijd om alles te regelen met je ouder aanbieder en zit je ruim binnen de opzegtermijn.

Kosten
De provider mag maximaal €10 rekenen voor het nummerbehoud. Dit bedrag is voor de nieuwe aanbieder. Wanneer je bij je oude aanbieder een nieuw abonnement afsluit met nummerbehoud, dan kost dat niets. Het overzetten van je nummer kan alleen op doordeweekse dagen en kan de hele dag in beslag nemen. Neem op de aangegeven dag naast je nieuwe, ook de oude simkaart mee, zodat je altijd bereikbaar bent.

Van abonnement naar prepaid
Let ook op de verschillen tussen prepaid en abonnement. Als je wilt overstappen van abonnement naar prepaid bij dezelfde provider, dan is één telefoontje naar de klantenservice vaak voldoende. Je abonnement wordt dan op de datum van overzetting automatisch omgezet naar prepaid. Wel is het zo dat de resterende belminuten, MB's en sms'jes van je abonnement komen te vervallen. Of er kosten aan verbonden zijn verschilt per provider. Zo vraagt T-Mobile voor het nummerbehoud van een prepaid €9,95 oversluitkosten. Bij KPN is zowel overstappen als nummerbehoud gratis.

Vaste telefoonnummers
Er zijn twee gevallen wanneer nummerbehoud niet mogelijk is; beide gelden voor vaste telefoonnummers. Zo kun je je vaste nummer niet meenemen wanneer je verhuist naar een regio met een ander netnummer. Bijvoorbeeld: je verhuist van Den Haag (070) naar Leiden (071). Als het kengetal hetzelfde blijft dan kan je je vaste telefoonnummer wel meenemen. Bijvoorbeeld: je verhuist van Amsterdam naar Amstelveen (beiden 020).

Wanneer je van een abonnement met meerdere nummers overstapt naar een abonnement met één nummer, dan raak je de overige nummers automatisch kwijt. Dit kan problematisch zijn wanneer in een gezin bestaande uit een vader, moeder en twee kinderen, iedereen een eigen nummer heeft. Als het oudste kind zijn nummer wil meenemen wanneer hij op kamers gaat, dan zou de rest van het gezin hun nummer kwijtraken. Bij mobiele telefoonnummers speelt dat probleem natuurlijk niet.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling