Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

‘Fout verkochte iMacs zullen terug naar MediaMarkt moeten’

Via de website van MediaMarkt kon je vorige week voor een paar euro een apple iMac van zo’n 2000 euro kopen. Een fout natuurlijk, maar verschillende klanten weigeren om de computers terug te sturen of bij te betalen. Kan de winkelketen de iMacs terugeisen?

Het aantal klanten dat een apple iMac voor de verkeerde prijs kocht, is volgens MediaMarkt ‘op twee handen te tellen’. De meesten van hen begrepen dat de situatie te mooi was om waar te zijn en kwam met de elektronicawinkel tot een oplossing. Anderen zien de koopovereenkomst als definitief en gaan het juridische gevecht aan. Wat is de kans dat zij hun computers kunnen behouden?

De wil van de winkel
‘De vraag die in zo’n zaak wordt gesteld, is: komen de wil van de winkel en wat werd verkocht overeen?’ legt Kim Van der Meij, jurist bij SKM Juristen uit. ‘Het prijsverschil is zodanig groot – ze werden verkocht aan 0,1 procent van de werkelijke waarde – dat de consument had moeten weten dat de aanbieding niet klopte.’

Frederique Mackay-Beins, jurist bij De Vos & Partners Advocaten N.V., beaamt dat. ‘Op het internet kan je prijzen van soortgelijke producten vergelijken. Een gemiddeld consument had volgens mij kunnen weten dat een iMac voor een aanzienlijk hogere waarde staat dan die waarvoor het werd aangeboden.’

Teruggeven of schadevergoeding
Volgens beide juristen is de kans groot dat de MediaMarkt de computers zal kunnen terugvorderen, op grond van uitspraken in twee eerdere gelijkaardige zaken. Daar oordeelde de rechter dat de vergissing evident was en de klant er niet van uit kon gaan dat de getoonde prijs de juiste was.

In 2018 bood Cartier per ongeluk online een gouden ketting voor 402 euro aan, 1 procent van de werkelijke waarde (40.200 euro). Een vrouw werd veroordeeld om de ketting binnen tien dagen aan de Bijenkorf terug te geven, of een schadevergoeding van 39.798 euro te betalen.

In 2017 bood Leen Bakker per ongeluk een hoogslaper met meer dan 90 procent korting aan. De meubelzaak annuleerde de orders, maar sommige klanten die zo naast een goedkope hoogslaper grepen, stapten naar de rechter. Die oordeelde dat Leen Bakker de hoogslapers niet alsnog moest versturen.

‘Moreel verkeerd’
Ondertussen roept de Consumentenbond de bezitters van de te goedkope iMacs op om de computers gewoon terug te geven. ‘Deze mensen weten best dat ze fout zitten. Kom op, geef die computers terug en doe niet zo vervelend. Jullie hebben het recht niet’, zegt woordvoerder Gerard Spierenburg tegen het AD. ‘Het is kinderachtig en moreel verkeerd.’

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling