Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

5 alternatieven voor WhatsApp

Bijna twee miljard mensen sturen dagelijks berichten via WhatsApp. Het werkwoord ‘whatsappen’ is zelfs in de Nederlandse woordenlijst opgenomen. Toch is niet iedereen fan van de app. De overname door Facebook en mogelijke privacy issues zijn redenen voor gebruikers om te kiezen voor een alternatief voor WhatsApp. Welke alternatieven bestaan er en welke voordelen hebben ze?

Waarom een alternatief voor WhatsApp?
Door de overname van WhatsApp door Facebook in 2014 kwamen er behoorlijk wat geruchten op gang over een mogelijke koppeling met het sociale netwerk en wat dit zou doen met de privacy. Daarnaast waren er veel vraagtekens bij de end-to-end encryptie die niet altijd werd toegepast. Die end-to-end encryptie zorgt ervoor dat je berichten versleuteld zijn. Dat betekent dat alleen jij en je gesprekspartners de berichten kunnen zien.

Inmiddels weten we dat de berichtjes niet verzameld kunnen worden door WhatsApp en zijn eigenaar Facebook. Ze houden zich aan de

Genoeg goede redenen voor jou om te kiezen voor een alternatief? Wij hebben wat opties voor je op een rijtje gezet.

Signal: privacy en open-source
Deze app heeft misschien wat minder functies dan WhatsApp, maar de essentie is hetzelfde. Chatten! Op je privacy gesteld? Dan is Signal het perfecte alternatief voor jou. Deze app is extra versleuteld. Niet alleen zijn de gesprekken via deze app end-to-end-encryptie versleuteld, maar wordt je persoonlijke ‘sleutel’ opgeslagen op jouw telefoon in plaats van op een server. Die sleutel kost extra geheugen. Daarentegen neemt de gehele app niet meer ruimte in beslag dan WhatsApp. Dat komt omdat WhatsApp actviteitsdata verzamelt en Signal dat niet doet. Zo kun je installeren dat de app na een bepaalde tijd berichtjes automatisch verwijderd.

WhatsApp gebruikt ruimte voor je contactenlijst, ook al voer je geen gesprekken met al je contacten. In Signal verschijnt een contact pas in je contactenlijst je een gesprek open hebt staan met deze persoon. Dat betekent dat het bedrijf erachter nooit je gesprekken kan ontcijferen. Een extra voordeel van Signal is dat je geen screenshots kunt maken van gesprekken. Extra veilig dus en dat is waarom deze app zelfs wordt aangeraden door Edward Snowden. Signal download je hier voor Android en hier voor Apple.

Wire: alle pluspunten van Signal, maar met meer mogelijkheden
De beveiliging van Wire is gebaseerd op die van Signal. Deze iOS en Android app is gemaakt door voormalige werknemers van het beroemde ‘Skype’. Je kunt Wire openen via de app, maar ook in webbrowser op je telefoon. De app hoef je dus niet per se te downloaden mocht je ruimte willen besparen op je toestel. Opmerkelijk is ook dat je Wire op de computer kunt openen in je browser zonder dat je, je telefoon daarbij nodig hebt. Je kunt op hun website ‘app.wire.com’ direct inloggen op je account die je hebt aangemaakt om te chatten in Web Messenger met je contacten. Videobellen, bestanden delen en leuke GIF’jes sturen, het kan allemaal met Wire!

Telegram: vergelijkbaar alternatief
Deze app is het meest vergelijkbaar met WhatsApp in dit rijtje. Toen WhatsApp werd overgenomen door Facebook werd deze app populair als alternatief. Waarom? Vaak wordt gedacht dat Telegram gebruik maakt van end-to-end-encryptie. Dit is niet het geval. Telegram slaat je berichten in plain-text op in de cloud. Dat betekent dat Telegram je berichten zonder versleuteling op kan slaan en ze dus prima leesbaar zijn voor Telegram. Toch zijn er verschillen op het gebied van veiligheid met WhatsApp. Berichten en afbeeldingen in Telegram zijn tijdelijk en kun je achteraf nog bewerken. Ook is Telegram beter in het besparen van de energie van je telefoon. Het verbruikt minder energie bij het versturen van foto’s en video’s. Telegram download je hier voor Android en hier voor Apple.

Viber: gratis bellen
Viber was het eerste chatprogramma waarmee je ook mee kunt bellen. Inmiddels bieden andere chatprogramma’s waaronder WhatsApp ook deze functie aan. Toch kan Viber zich nog steeds onderscheiden. Deze app werkt op je desktop waardoor je gesprekken tussen computers en telefoons kunt voeren. Ook is het mogelijk om berichten automatisch te laten verwijderen binnen een tijdspanne, kun je contacten opslaan als favoriete én kun je jezelf op offline te zetten als je even geen behoefte hebt aan chatten of bellen! Nadeel is dat deze app op oudere toestellen niet naar behoren werkt. Viber is hier beschikbaar voor Android en hier voor Apple.

Kik Messenger
Deze app benadert privacy op een andere manier. Kik laat je telefoonnummer niet zien en heeft deze ook helemaal niet nodig!, Kik Messenger laat alleen de gebruikersnaam zien die je zelf gekozen hebt. Dit doet denken aan het ‘pingen’ op de Blackberry van vroeger. Vrienden voeg je dus toe aan de hand van een gebruikersnaam.Uniek is dat Kik een ingebouwde browser heeft en dat je dus samen kunt browsen. Ook kun je, je aanmelden voor publieke groepsgesprekken. Zoek op een onderwerp en je zult er vast een groep bij vinden in Kik! Hier vind je Kik voor Android en hier voor Apple.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling