AirPods verbinden met je iPhone en Android-telefoon: zo doe je dat!
Je ziet ze steeds vaker: van die flitsende, draadloze oortjes om muziek te luisteren op je telefoon. Geen gedoe met kabeltjes die in de knoop raken of stuk gaan, maar een snelle draadloze Bluetooth-verbinding. Hoe werken deze oortjes? Je checkt het hier. Zo kun je je AirPods verbinden met je iPhone of Android-telefoon!
Wat zijn AirPods?
wat zijn airpodsAirPods zijn draadloze oordopjes. Ze zien er precies hetzelfde uit als gewone oortjes, met één verschil: ze hebben geen draadjes. Apple lanceerde de AirPods in 2016 en inmiddels zie je ze steeds vaker. Elk oortje heeft een ingebouwde accu die je via het meegeleverde opbergdoosje kunt opladen.
Snel en makkelijk AirPods verbinden met je telefoon
Hoe verbind je AirPods met je telefoon? Met de iPhone gaat dit heel makkelijk, maar hoe kun je AirPods verbinden met een Android-telefoon? Je leest het hier.
Draadloze oortjes verbinden met je Android-telefoon
airpods verbinden met je telefoonHet verschilt per type oortjes hoe je deze met je Android-telefoon verbindt. Over het algemeen gaat het als volgt:
Open het instellingenmenu van je telefoon.
Druk op ‘Verbindingen’ en schakel Bluetooth in.
Open het doosje waarin de AirPods zitten en druk op het knopje achterop het opbergdoosje.
Druk op je telefoon op ‘Nieuw apparaat koppelen’.
Zodra de oortjes op de telefoon verschijnen druk je op ‘Koppelen’.
AirPods verbinden met je iPhone
Ontgrendel je iPhone.
Open het AirPods-doosje met daarin de oortjes en houd ‘m tegen je telefoon aan.
Op het scherm van je telefoon verschijnt nu een pop-up.
Druk op ‘Verbinden’.
Doorloop de verdere instellingen, die verschillen per type AirPods.
Druk op ‘Gereed’ en de AirPods zijn verbonden met je iPhone!
AirPods verbinden lukt niet, hoe kan dat?
airpods verbinden lukt nietLukt het niet om AirPods te koppelen met je telefoon? Vervelend! Dat kan een paar redenen hebben. Zo kun je AirPods niet verbinden als deze al zijn verbonden met een ander apparaat. Die verbinding moet je dan eerst verbreken. Check ook of Bluetooth is ingeschakeld op de telefoon die je met de AirPods wilt verbinden en of de batterij van de oortjes niet leeg is. Mocht niets werken? Start je telefoon dan opnieuw op, dat doet soms ook nog weleens wonderen.
Wat zijn de voor- en nadelen van draadloze AirPods?
airpods voordelen nadelenAirPods worden steeds populairder. Niet voor niets, want deze draadloze oortjes hebben een paar voordelen. Ze hebben bijvoorbeeld geen draadjes die kapot gaan, waardoor je nieuwe oortjes moeten kopen. Bovendien: geen draden, dus ook geen knopen! AirPods neem je makkelijk mee en zijn fijn tijdens het sporten. Je koppelt ze eenvoudig via Bluetooth en dat kost geen data van je Sim Only internetbundel. Het streamen van een liedje of podcast natuurlijk wél. Doe je dit op de de fiets? Doe dan één oortje uit of zet het volume laag genoeg om omgevingsgeluiden van het verkeer te horen. Op die manier mag je nog wél bellen op de fiets, want dit gaat handsfree.
Nadelen zijn er ook. Zo moet je AirPods opladen, anders heb je er niets aan. De accuduur moet je dus goed in de gaten houden, wat je via het Bluetooth-instellingenmenu van je telefoon kunt doen. Ook kun je AirPods makkelijker kwijtraken dan oortjes met een draadje. Daarnaast zijn AirPods duur. Voor minder dan 140 euro kun je geen Apple AirPods kopen. Deze hebben bovendien geen actieve ruisonderdrukking (noise cancelling).
AirPods kwijt, wat nu?
airpods kwijtBen je jouw AirPods kwijt? Gelukkig heeft Apple daar iets op bedacht. Net als je iPhone kun je jouw AirPods terugvinden via de ‘Zoek mijn’-functie op je telefoon en via iCloud. Als ze nog met Bluetooth zijn verbonden met je apparaat, spelen ze 2 minuten lang een geluid af. Zo niet? Dan vind je de laatste locatie waar de AirPods zich bevonden.
AirPods kwijt? Zo vind je ze terug met je iPhone:
Open de ‘Zoek mijn’-app.
Druk bij ‘Apparaten’ op ‘AirPods’.
Druk op ‘Speel geluid af’.
Luisteren en zoeken maar!
AirPods kwijt? Zo vind je ze terug via iCloud:
Ga naar icloud.com.
Log in met je Apple ID.
Druk op ‘Zoek mijn iPhone’.
Klik op ‘Alle apparaten’ en selecteer ‘AirPods’.
Je ziet nu de laatste locatie van je AirPods. Zijn de oortjes van elkaar gescheiden en heb je er één teruggevonden? Stop die dan in de AirPods case. Ververs de kaart om de locatie van het andere oortje te zien.
AirPods case kwijt, en nu?
Zonder AirPods case geen AirPods. Hierin bewaar je namelijk de oortjes, maar je laadt ze er ook mee op. Dit opbergdoosje is dus onmisbaar om draadloos muziek te luisteren met deze oortjes. Maar wat als je de AirPods case kwijt bent? Helaas heeft dit opbergdoos je geen ‘Zoek mijn’-functie. Dat wordt dus écht goed nagaan waar je ‘m voor het laatst heb gezien. Anders moet je een nieuwe kopen. Schrik niet: dit kost 89 euro.
Alternatieven voor AirPods
airpods alternatievenZie je het wel zitten om van die flitsende, draadloze oortjes te gebruiken voor je telefoon? AirPods zijn perfect voor de iPhone en werken ook goed op Android-telefoons. Alternatieven zijn er ook. Die zijn vaak net zo mooi, maar minder duur. De Huawei Freebuds 3 zijn iets minder duur, namelijk 135 euro. Ook de Avanca Minim True Wireless Earbuds zijn een goed alternatief. Kosten: 99 euro.
Heb jij je ouderwetse oortjes al ingewisseld voor AirPods?