Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Je wisselgeld gebruiken om te beleggen via Peaks, hoe werkt dat?

Met Peaks kan iedereen beleggen, zo valt te lezen op de website van deze smartphone-app. 'Beleggen met je wisselgeld', noemen de makers dat. Hoe gaat dat in zijn werk?

In november 2017 is Peaks gelanceerd: een smartphone-app die beschikbaar is voor Android en voor iOS. Via deze applicatie kun je je 'wisselgeld' bij bankafschrijvingen beleggen.

Hoe komt Peaks aan je wisselgeld?
Bij een bankafschrijving is natuurlijk niet echt sprake van wisselgeld, want je betaalt eigenlijk altijd gepast, maar Peaks rondt het te betalen bedrag af naar het eerstvolgende bedrag in hele euro's en noemt dat verschil voor het gemak wisselgeld. Dit wisselgeld haalt Peaks van je rekening af om het vervolgens te beleggen. Hiervoor moet je dan wel eerst het volgende gedaan hebben:

de app installeren
je bankrekening koppelen aan Peaks
Een voorbeeld: stel, je doet in de supermarkt boodschappen voor 73,10 euro en betaalt aan de kassa met je pinpas. Peaks rondt dit bedrag automatisch af naar 74 euro en roomt het verschil van 90 cent als het ware af. 74 euro is dan dus het totaalbedrag dat dankzij deze betaling van je rekening af gaat: 73,10 euro voor de supermarkt en 0,90 euro om mee te beleggen.

Die 90 cent schrijft Peaks trouwens niet meteen af: de wisselgeld-afboekingen vinden een keer per week plaats. Zo zet je per pintransactie of andere bankafschrijving steeds een klein bedrag opzij - volgens Peaks gemiddeld een euro per dag. In een jaar tijd is dat dus een paar honderd euro.

Op het moment van schrijven (februari 2018) gaat het afronden en opzij zetten alleen automatisch als je Rabobankklant bent. Zit je bij een andere bank, dan kun je het apart te zetten 'wisselgeldbedrag' handmatig instellen op een euro per dag. (Rabobankklanten kunnen deze laatste optie overigens ook kiezen.)

Beleggen in een indexfonds: minder risicovol
Het beleggen hoef je niet zelf te doen, dat doen de makers van Peaks voor je. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf stopt jouw geld volgens eigen zeggen in duurzame indexfondsen. Een indexfonds, ook wel een 'tracker' genoemd, is een bepaald soort beleggingsfonds (een gemeenschappelijke pot met geld van meerdere mensen, dat wordt belegd in obligaties, aandelen, onroerend goed en dergelijke) dat ernaar streeft hetzelfde rendement en risico te behalen als een bepaalde beursindex.

Dit in tegenstelling tot een 'traditioneel' beleggingsfonds, dat probeert met actief beheer een zo hoog mogelijk rendement te halen. Beleggen in een tracker levert in het algemeen minder risico op dan beleggen in een traditioneel beleggingsfonds.

Beleggen en risico gaan hand in hand
Beleggen kán meer opleveren dan sparen via een spaarrekening, maar de kans is ook groter dat je het verwachte rendement niet haalt, of zelfs geld verliest.

Peaks heeft vooraf vier portfolio's met aandelen en obligaties samengesteld ('Mild', 'Pittig', 'Scherp' en 'Heet') die variëren in voorziene opbrengst, maar ook in mogelijk risico. Hoe hoger de mogelijke opbrengst, des te groter ook het risico dat je er juist geld op verliest. Beleggen brengt zulke risico's nu eenmaal met zich mee, en de opbrengsten zijn niet gegarandeerd. Of, zoals de Peaks het verwoordt: 'Beleggen en risico gaan hand in hand'.

De piekenpijp als inspiratie
Peaks is opgericht door drie Nederlandse mannen, die het idee ontleend hebben aan de piekenpijp - de bekende 'Oudhollandse' buisvormige spaarpot.

De Rabobank zag wel wat in hun idee en dankzij de steun van die bank is de beleggingsonderneming nu een feit. Ze is gevestigd in Amsterdam en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Voor het beheer van het geld dat je inlegt is de Stichting Derdengelden Peaks opgericht.

De kosten
Wanneer je minder dan 2500 euro belegt, kost het gebruik van de app 1 euro per maand. De eerste drie maanden zijn gratis.

Beleg je meer, dan betaal je 0,5 procent op jaarbasis. Verder is er ook nog sprake van fondskosten. Die bedragen tussen de 0,2 en 0,4 procent per jaar en zijn al doorberekend in het verwachte rendement van de Peaks-portfolio's.

'Niet erg goedkoop'
Wat vindt econoom en Radar-columnist Erica Verdegaal van deze manier van beleggen?

'Peaks lijkt me een prima app voor (spilzieke) jongeren, die hun inkomen grotendeels spenderen via hun pinpas. Een 18-jarige feestneus die al consumerend elke maand 40 euro belegt, heeft, bij gemiddeld netto 5% rendement per jaar, op zijn 23e 2.700 euro en op zijn 28e hopelijk een leuke €6.200 euro vergaard,' berekent Verdegaal.

Ze heeft echter ook haar bedenkingen: 'Ik hoop dat de beleggingskosten van Peaks nog wat omlaag gaan. Nu betaalt een deelnemer jaarlijks 0,5 procent beheerkosten plus 0,2 tot 0,4% fondskosten. Dat is voor een belegging in indexfondsen niet erg goedkoop. Ook voor het gebruik van de app betaal je zodra je ouder bent dan 22 jaar. Ik denk dat veel meer mensen zouden meedoen als meedoen gratis was.'

Apple A1819 voor Apple MacBook Pro 13 inch A1706 2016

ASUS A41N1424 voor ROG ZX50 ZX50J ZX50JX GL552J GL552JX

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling