Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

WIFI SIGNAAL KRACHTIGER MAKEN DOOR EEN WIFI VERSTERKER

Wanneer heb je een wifi versterker nodig? In een tijdperk waarin we mobiel willen zijn op elk moment en ook overal willen Netflixen met een goede verbinding, is een sterk wifi signaal steeds belangrijker. De meeste wifi netwerken hebben een goed bereik, zeker in een kleine ruimte. Maar hoe meer apparaten vervolgens gebruikmaken van deze verbinding, hoe zwakker het signaal vaak wordt. En omdat we allemaal steeds meer gebruikmaken van wifi, zorgen al die netwerken dicht bij elkaar in de buurt ook nog eens voor verstoringen. Bovendien, muren en plafonds helpen soms ook niet mee. Om het wifi signaal krachtiger te maken en optimaal van het bereik van het netwerk te kunnen profiteren, zowel in als om het huis of bedrijf, kun je het signaal met een wifi versterker verbeteren. Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van zo’n wifi versterker?

Een wifi router
Let op het verschil tussen een wifi router en wifi versterker. Zonder modemrouter geen netwerkverbinding dus meestal krijg je dat apparaat al via je internetprovider. Het nadeel is alleen dat dit modem in de buurt moet staan van de centrale aansluiting, dus waar de kabel het huis in komt. Dat is vaak in de meterkast of ergens in de hoek van de huiskamer. Niet de meest geschikte plek want hoe centraler de router in huis staat, hoe beter de draadloze verbinding in alle kamers.

Als het wifi bereik inderdaad zwakker is omdat de router noodgedwongen is verstopt in de meterkast, kan je er dus voor kiezen voor een wifi versterker in de vorm van een extra router die je op het al bestaande modem aansluit. Deze nieuwe router (de wifi versterker dus) zet je vervolgens op een centrale plek neer in huis of kantoor.

Waar op letten
Als je voor zo’n tweede wifi router kiest, let dan op de prijs. Ben je een hardcore Netflix fanaat en wil je echt een sterke en snelle verbinding, dan zul je inderdaad wat meer uit moeten geven voor een wifi versterker. Maar houd je het bij een beetje surfen op internet en af en toe wat Youtuben, dan kun je ook met een goedkoper type wifi versterker af. De processor maakt ook een verschil want hoe meer connecties de router kan verwerken, hoe beter het downloaden en streamen van bestanden gaat.

En omdat je die router natuurlijk aanschaft als wifi versterker maakt ook de wifi chip in de router verschil, net als de frequentie. Bij die frequentie gaat het er om waar je de voorkeur aan geeft: een snellere verbinding of een beter signaal. Wifi maakt gebruikt van de 2,4 GHz en de 5 GHz frequentie band. De golflengte van 2,4 GHz zorgt ervoor dat het signaal beter door muren en plafonds heen gaat, maar er kan wel minder data worden verzonden dan bij de 5 GHz band. Deze frequentie is daarentegen sneller maar de kans op verstoringen van het signaal is ook groter.

Een wifi repeater
Wanneer je in slechts een enkele kamer een matig wifi bereik hebt, kun je overwegen om een bepaald type wifi versterker of eigenlijk wifi repeater aan te schaffen. Die zijn doorgaans goedkoper dan een extra router en in principe makkelijk aan te sluiten. Een wifi repeater pakt het signaal van je netwerk en versterkt dit via een soort tweede wifi netwerk. Nadeel is wel dat de oorspronkelijke snelheid van het modem door dit type wifi versterker wordt gehalveerd, omdat de repeaters niet tegelijkertijd een signaal kunnen zenden en ontvangen. Voor gemiddeld internetgebruik hoeft dit geen probleem te zijn, maar grote bestanden binnenhalen wordt lastiger. Een andere, mogelijk betere optie is dan om het te houden bij één router die je vervolgens versterkt met diverse access points in de ruimtes waar je een goede wifi verbinding wil hebben.

Wifi via het stopcontact en multiroom wifi
Wil je geen netwerkapparaten in alle hoeken van je huis, dan is een powerline adapter een optie als wifi versterker. Met een zogenoemde powerline adapter maak je een mini netwerk in de ruimte waar je een beter wifi signaal wil. Dat gaat wel op de ouderwetse manier met een kabel tussen de adapter en je router, dus van een echt draadloos netwerk kun je dan niet meer spreken. Veel van deze powerline adapters hebben tegenwoordig echter ook een ingebouwde wifi repeater, waarmee je ook zonder kabel gebruik kan maken van de adapter. Het nadeel blijft dan wel weer dat die repeaters dus van invloed zijn op de snelheid.

Er zijn nog meer types wifi versterker. Je hebt ook wifi adapters die je in je computer of laptop steekt in de vorm van een USB stick die als wifi versterker fungeert. En dan is er ook nog een uitgebreide wifi versterker. Wat snel aan populariteit wint, is multiroom wifi. Daarmee heb je een basisstation en diverse satellietstations die je in afzonderlijke ruimtes plaatst. Het basisstation zendt het wifi signaal uit en de satellieten pikken dit op en zijn met elkaar via het draadloos netwerk verbonden. Dit is een bijzonder handige uitvoering wifi versterker omdat je er geen snelheid mee verliest. En het basisstation en satellietstations worden als één netwerk gezien, dus je hoeft niet overal apart weer verbinding te maken met je (mobiele) apparaten. Nadeel van deze wifi versterker is dat, hoewel het een sterke verbinding geeft, het ook vrij prijzig is.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling