Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Hoelang kun je drinkwater bewaren?

Het advies van het Voedingscentrum is om dagelijks 1,5 tot 2 liter vocht te drinken. Water is veruit het meest gezonde drankje: geen calorieën, geen aanslag op je tanden en een goede dorstlesser. Als je het uit de kraan haalt, is het ook nog eens ontzettend goedkoop. Hoelang kun je drinkwater eigenlijk bewaren?

Drinkwater dat uit je kraan komt is ontzettend vers: drinkwaterbedrijf Vitens stelt dat er ongeveer 24 tot 48 uur zit tussen de productie van het water en het moment dat je het uit de kraan haalt. Volgens het Voedingscentrum is de houdbaarheid van drinkwater voornamelijk afhankelijk van waar je het water neerzet.

Een glaasje naast je bed
Het advies voor een glaasje water naast je bed is het dagelijks te verversen en daarbij een schoon glas te gebruiken. Je kunt het water dat je 's avonds neer hebt gezet, de volgende ochtend nog wel gewoon drinken. 'Dit geldt overigens niet voor alle ruimtes in je huis', benadrukt Roberta Hofman van het wateronderzoeksinstituut KWR. 'Staat je glaasje water in de badkamer of op het toilet, pak dan voor de zekerheid na enkele uren al vers water. Het doorspoelen van het toilet kan je drinkwater besmetten. Ook door de stijgende temperatuur tijdens het douchen kunnen bacteriën in je glas sneller gaan groeien.'

Herbruikbare waterfles
Ook opnieuw vullen van je eigen waterfles is iets wat je volgens het Voedingscentrum dagelijks zou moeten doen, zeker wanneer je het niet gekoeld kunt bewaren. Zorg dan ook voor een schoon flesje: ook hierin kunnen bacteriën gaan groeien. Een extra aandachtspunt is een sportdop zoals van een bidon, die is wat lastiger schoon te maken. Bovendien kunnen er bacteriën uit je mond in komen. Maak je fles (en de dop) liefst dagelijks goed schoon met warm water en afwasmiddel. Je kunt ze ook in de vaatwasmachine zetten. Laat beide vervolgens goed drogen.

Chemische stoffen in plastic flesjes
Geschikte flessen om water in te bewaren zijn bijvoorbeeld de Dopper of plastic 'wegwerp'flesjes, volgens het Voedingscentrum. In de wegwerpflesjes zitten enkele chemische stoffen die in je water terecht kunnen komen. BPA is zo’n stof. Wanneer je daar te veel van binnenkrijgt, kan het schadelijk zijn voor je lever, nieren en vruchtbaarheid. Onder normale omstandigheden komt er nauwelijks BPA van een flesje in je drinkwater terecht. Hogere temperaturen kunnen wel voor toename zorgen, evenals koolzuurhoudende of zure drankjes zoals vruchtensap. Om te voorkomen dat er BPA in je drinken terecht komt, kun je volgens het Voedingscentrum kiezen voor een glazen of roestvrijstalen fles. Deze materialen geven nauwelijks chemische stoffen af.

Hoewel de hormoonverstorende stof BPA ernstige gezondheidsklachten op kan leveren, is het in Nederland nog niet verboden. De stof zit in veel voedselverpakkingsmaterialen, verf, elektronica, speelgoed, maar ook in de inkt op je kassabon. Radar maakte er een uitzending over. Kijk deze via de volgende link terug.

Kijk terug: Hormoonverstorende stoffen in urine Kamerleden

Flesje in de auto
Veel mensen hebben standaard een flesje water in de auto liggen. Zeker bij warme dagen is het verstandig deze dagelijks te verversen of vervangen. Door de hitte groeien bacteriën namelijk veel sneller en kunnen mogelijk stoffen uit de fles in zeer kleine hoeveelheden in het water terechtkomen, stelt het Voedingscentrum.

Koelkast
In de koelkast kun je drinkwater wat langer bewaren. Een kan kraanwater is 3 dagen tot een week houdbaar bij een graad of 4. Het is verstandig om de kan af te dekken met bijvoorbeeld een stukje folie of een deksel.

Flesje uit de supermarkt
Een nieuw flesje water uit de supermarkt is houdbaar tot 1 jaar na de THT-datum die op de verpakking vermeld staat. Mogelijk zelfs nog langer, mits het water er nog goed uit ziet en het flesje ongeopend is, volgens het Voedingscentrum. Dit komt doordat er tijdens de productie voor is gezorgd dat er zo min mogelijk bacteriën in terecht komen, wat bij opening van de fles wel mogelijk is. Wanneer het flesje geopend is, kun je het nog 3 tot 7 dagen in de koelkast bewaren, hoelang precies hangt dan weer af van hoelang het flesje geopend buiten de koelkast is geweest, hoe warm het water is geweest en de koelkasttemperatuur, stelt het Voedingscentrum.

Lees ook: Terug van vakantie? Spoel de kranen door!

Bedorven water
Het Voedingscentrum benadrukt dat water dat al lang staat, niet snel schadelijk is voor je gezondheid. Het gaat waarschijnlijk wel vies smaken door de groei van algen, schimmels en gisten. Of drinkwater nog goed is, kun je zelf beoordelen. Het water is dan niet meer helder, er drijven vlokjes in, of heeft zwarte puntjes en smaakt of ruikt vies. Ziet het er normaal uit, ruik er dan aan en proef er vervolgens een beetje van. Als alles in orde is kun je het drinken.

Vertrouw je het niet helemaal of heeft je fles lang in de zon gelegen? Gooi het water dan niet weg, maar geef het bijvoorbeeld aan je planten om vers drinkwater te besparen.

Bron: Voedingscentrum / dr. Roberta Hofman – wateronderzoeksinstituut KWR

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling