Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Eindelijk: de handigste wachtwoord apps voor 2018

Vind jij het ook zo vervelend dat je óveral een account voor moet aanmaken tegenwoordig? En dat er ook nog eens allerlei eisen aan je wachtwoord worden gesteld? Het resultaat is dat je constant moet klikken op: ‘Wachtwoord vergeten? Klik hier.’ Sla daarom – voor eens en voor altijd – jouw wachtwoorden veilig op in een wachtwoordmanager. Wij ging op onderzoek uit en zetten de handigste wachtwoord apps in 2018 op een rij.

wortel – ‘Sorry, het wachtwoord moet minstens 8 tekens lang zijn.’
worteltjestaart – ‘Sorry, het wachtwoord moet tenminste 1 cijfer bevatten.’
10worteltjestaarten – ‘Sorry, het wachtwoord moet tenminste 1 hoofdletter bevatten.’
10worteltjestaartenNOUGOED – ‘Sorry, dit wachtwoord overschrijdt het maximale aantal van 15 tekens.’

Dit is waarschijnlijk het moment waarop je een klap op je toetsenbord geeft en wegloopt, mopperend over techniek en – je zet ‘m even lekker dik aan – de moderne wereld in het algemeen. Heel begrijpelijk. Hoe meer accounts je aanmaakt online, die je leven juist makkelijker zouden moeten maken, hoe vaker je kostbare tijd verspilt aan het aanmaken van allerlei wachtwoordcombinaties. En al deze combinaties… vergeet je razendsnel weer. Je hebt jezelf ook vast al weleens voorgenomen om je wachtwoorden nu écht goed te bewaren in een speciale app. Maar welke apps wérken? Dat hebben wij voor je uitgezocht. Want ook wij gunnen iedereen een frustratievrij 2018.

Veilig en overzichtelijk

Volgens dit artikel heeft de gemiddelde mens 19 verschillende wachtwoorden en 21 online profielen. Maar liefst 80% van alle mensen vindt het lastig om al deze verschillende wachtwoorden te onthouden. Bewaar ze daarom liever in een van de volgende apps.

Dé wachtwoord apps voor 2018:
LastPass (gratis)

Dit is een bekende wachtwoordmanager en pasgeleden is de app helemaal geüpdatet. Met LastPass hoef je maar één meesterwachtwoord te onthouden en de app doet de rest. Wat fijn is aan deze app is het overzichtelijke design, de ondersteuning van touch ID (je kunt dus met je vingerafdruk inloggen) en de opties om ook andere gegevens toe te voegen, zoals je BSN nummer, credit cards, je adres et cetera. Zodra je een account hebt aangemaakt – de laatste dus, beloofd! – gebeurt er iets magisch: LastPass gaat jouw wachtwoorden resetten. LastPass duikt in jouw email, of je kan zelf websites toevoegen, en reset alle wachtwoorden van websites die je veel gebruikt. Hij vervangt ze door zeer sterke, cryptische codes. De wachtwoorden zijn ook onzichtbaar voor de LastPass servers.

+ De apps is gratis. (Je kunt wel updaten naar Premium voor 1 euro per maand, of een familie-abonnement aanschaffen.)
+ De app werkt simpel en overzichtelijk.
+ Je kunt de app synchroniseren voor je laptop, tablet, computer, smartphone én smart watch.

Je wachtwoorden worden bewaard in de cloud. Hier zit wel een driedubbele beveiliging op, maar sommige critici hebben dit toch liever niet. (Kies dan voor KeePass, zie hieronder.)

KeePass (gratis)

Als je echt de meest veilige optie wil voor je wachtwoorden en deze liever lokaal op je computer bewaart, kun je kiezen voor KeePass. We willen hier wel een klein tech-waarschuwing geven: de website van KeePass ziet er een stuk minder overzichtelijk uit dan die van andere apps. Deze optie vergt dan ook wat installeertijd. KeePass synchroniseert verschillende apparaten niet vanzelf, maar als jij bepaalde gegevens écht alleen op je computer wil bewaren, dan is KeePass de veiligste optie. KeePass is daarnaast gratis en inmiddels ook beschikbaar voor Apple en Android (voorheen alleen Windows), mocht je KeePass ook op je smartphone willen installeren. We gaan hier niet in op de installatie, maar de Consumentenbond bespreekt de app uitgebreid in dit artikel en heeft wél een handleiding gemaakt.

+ KeePass is gratis.
+ Wachtwoorden worden niet bewaard in de cloud, maar op je eigen apparaat.
+ De software is volledig open source: onafhankelijke beveiligingsonderzoekers kunnen de code dus verbeteren.
+ Volgens sommige critici de meest veilige optie voor echt gevoelig materiaal.

Vergt wat meer installeertijd. De website kan ook nogal afschrikken (denk: gebruiksvriendelijkheidslevel van zo’n 15 jaar geleden.)
KeePass synchroniseert niet vanzelf verschillende apparaten.
DashLane (gratis)

Met DashLane kies je voor de middenweg tussen het gebruiksvriendelijke LastPass en het gecompliceerde KeePass. DashLane wordt op veel review-websites geprezen omdat het net een tikje veiliger is dan LastPass. Zo wordt je wachtwoordkluis in de webapp beperkt tot een alleen-lezen-versie en gegevens worden enkel gedecodeerd in je lokale browsersessie, niet op de server. DashLane is ook gratis en makkelijk in het gebruik. Ook met deze app kun je kiezen voor een premium versie, maar deze is wel wat duurder dan die van LastPass. Helaas kun je alleen verschillende apparaten synchroniseren met de premium versie (3,33 dollar per maand).

+ Volgens sommige reviewers de veiligste optie.
+ Makkelijk in gebruik.

Je kunt alleen meerdere apparaten toevoegen als je kiest voor de premium variant (3,33 dollar per maand).
Vergeet mij niet! De wachtwoord manager van Google Chrome
Gebruik je Google Chrome? Dan is de wachtwoordmanager in deze browser ook een goede optie. Nadeel: de gegevens synchroniseren niet met apps op je smartphone (behalve Google apps). Dus als je wil inloggen bij een app op je telefoon, dan moet je eerst via Chrome op je smartphone inloggen op de password-website van Google, het wachtwoord kopiëren en dan weer terug naar de app gaan. Dat maakt deze optie minder gebruiksvriendelijk.

Conclusie: weg met het papiertje?
Laten we voorop stellen dat elke wachtwoordmanager veiliger is dan helemaal géén. Of je nu regelmatig een voor de hand liggend wachtwoord gebruikt zoals Qwerty, of je thuisadres, of dat je al je wachtwoorden op een papiertje hebt: je bent echt beter af met een van deze apps. Kies voor LastPass als je een simpele, veilige en gratis optie voor al je apparaten zoekt. Kies voor Dashlane als je bereid bent iets meer te betalen voor veiligheid en je apparaten wil synchroniseren, en kies voor KeePass als je liever geen informatie in een cloud hebt en niet bang bent voor ietwat gebruiksonvriendelijke software.

Smartphone gestolen?
Je kunt jezelf een hoop ellende besparen als je smartphone gestolen wordt maar je hebt je wachtwoorden goed beveiligd. Toch is het nog steeds flink balen als dit gebeurt. Simyo werkt samen met de overheid aan de Boef-proof campagne: in dit artikel lees je wat je kunt doen als je smartphone gestolen wordt.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling