Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Camera’s Britse politie herkenden duizenden mensen onterecht als crimineel

De politie van Wales zette tijdens de Champions League-finale van 2017 in Cardiff technologie met gezichtsherkenning in om criminelen op te sporen, maar het systeem zat in 92 procent van de gevallen fout. Dat meldde Nu.nl onlangs. De technologie scande van 170.000 mensen het gezicht en vond daarbij 2.470 potentiële gelijkenissen tussen bezoekers en bekende criminelen, maar 2.297 van die gelijkenissen was ten onrechte. Er zou geen enkele persoon zijn gearresteerd na foutief herkend te zijn door het systeem, en dus is het no big deal aldus de politie. Als dat de toekomst wordt van handhavingstech dan belooft het interessante tijden te worden.

Natuurlijk is geen enkel systeem perfect. Mensen kunnen zich vergissen, en computers kunnen fouten maken. Het is dan ook onrealistisch om te verwachten dat systemen altijd de juiste uitvoer leveren. En zeker als (zoals hier) de inputbeelden van slechte kwaliteit zijn, dan moet je niet te veel verwachten.

Er zijn diverse maten voor de kwaliteit van dit soort systemen. Allemaal komen ze neer op een conclusie afgaande op twee factoren:

Vals positief: een uitkomst wordt als positief (juist) aangemerkt, maar is eigenlijk negatief (onjuist). Bij deze gezichtsherkenning dus dat iemand wordt aangemerkt als voetbalcrimineel, terwijl hij dat niet is.
Vals negatief: een uitkomst wordt als negatief (onjuist) aangemerkt, maar is eigenlijk positief (juist). Hier dus dat een voetbalcrimineel wordt overgeslagen en gewoon naar binnen kan.
Beide onjuiste uitkomsten zijn onwenselijk, maar om verschillende redenen. Een vals positief zorgt ervoor dat je meer energie in iemand steekt dan nodig is: je gaat iemand langer opsluiten of intensiever begeleiden om recidive te voorkomen terwijl dat helemaal niet speelt. En een vals negatief kost je meer achteraf, je hebt immers een nieuw misdrijf van die recidivist en dat had je nu net willen voorkomen.

De belangrijkste hier van afgeleide factoren zijn precisie en vangst (‘recall’). De precisie is het percentage juiste uitkomsten ten opzichte van het totaal aantal uitkomsten, en de vangst is het percentage gevonden matches ten opzichte van het totaal aantal mogelijke matches. Als je dus tien voetbalcriminelen correct herkent, heb je een precisie van 100% maar als er tienduizend criminelen rondliepen dan is je vangst dus behoorlijk slecht. Vang je alle tienduizend criminelen door iederéén (170.000 bezoekers) als crimineel aan te merken, dan is je vangst 100% maar je precisie slechts 5,9%.

Het liefst heb je natuurlijk dat je alle tienduizend criminelen correct herkent en verder niemand fout herkent (vals positief). Maar het probleem is dat wanneer je het aantal matches (je vangst) verhoogt, je precisie vaak omlaag gaat. Wat je meestal namelijk doet, is de matching criteria omlaag doen en dus eerder tot een match besluiten. Dat is bij het detecteren van rot fruit in je magazijn tot daar aan toe, maar bij juridische systemen is het niet gepast dat je mensen onterecht als verdachte aanmerkt.

Een manier om dat te voorkomen, is door er een mens tussen te zetten. Je laat het systeem dan snel matchen en je accepteert dat een mens vervolgens veel van de uitkomsten weggooit als vals positief. Dat is beter dan een mens laten kijken, want de computer kan veel sneller die groep van 170.000 mensen doorscannen en een mens kan snel vals positieven elimineren. Een risico is wel dat de mens erg skeptisch wordt over het systeem – als je 92% van de alerts weg moet klikken als niet relevant, dan krijg je een reflex om élke alert weg te klikken.

Er waren dus geen personen ten onrechte gearresteerd, maar ik ben dan heel benieuwd of dat daaraan ligt.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling