Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Brandweer: laad 's nachts je telefoon niet op

Het is wel zo makkelijk: je smartphone 's nachts opladen. Maar, zo is het advies van de Brandweer, dat kun je in het vervolg maar beter niet meer doen. Door oververhitting kan de accu of batterij vlam vatten, waardoor steeds vaker woningbranden ontstaan.

Ook een tablet of laptop kun je maar beter niet opladen als je er zelf niet bij bent. En als het apparaat is opgeladen, moet je eigenlijk meteen de stekker eruit halen. Zo voorkom je dat een apparaat wordt 'overladen', iets wat volgens de brandweer 'levensgevaarlijk' is. Ook kan je het apparaat tijdens het opladen het beste op een harde ondergrond leggen.

TOENAME VAN BRANDEN
,,Meer dan de helft van de woningbranden heeft iets te maken met de stekker", zegt Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars. Samen met Brandweer Nederland heeft het Verbond het rapport Risicomonitor Woningbranden opgesteld. Volgens Buis ontstaat brand voornamelijk door kwalitatief minderwaardige opladers die niet origineel zijn. Ook het apparaat langer aan de lader laten zitten dan nodig kan brand door oververhitting veroorzaken.

Brandweer: Laat 's nachts je telefoon niet op
Bij woningbranden kwamen in 2016 47 mensen om het leven. Foto: ANP.
Uit gegevens van Brandweer Nederland blijkt dat er vorig jaar 47 doden bij fatale woningbranden vielen. Huisartsen behandelden 75.000 slachtoffers met brandwonden, onder wie bijna 20.000 kinderen. Buis heeft geen cijfers van de hoeveelheid branden die door het opladen van apparatuur zijn ontstaan. "We signaleren dit fenomeen heel duidelijk en willen het als oorzaak komend jaar registreren."

GEVAARLIJKE LADERS
De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) deed in de zomer van 2016 onderzoek naar onveilige opladers en bestempelde twaalf van de 41 USB-opladers als gevaarlijk. Bij nog twaalf andere merken kon de veiligheid niet worden vastgesteld, waardoor de verkoop van 24 van de 41 opladers verboden werd. In Nederland verkochte opladers vallen onder toezicht van de NVWA, maar tegenover onlineverkopers buiten de Europese Unie staat de NVWA machteloos.

Het is aan de consument zelf om voorzichtig te zijn bij het aanschaffen van een oplader. Ook het CE-keurmerk, dat als richtlijn dient binnen de Europese Unie, blijkt lang niet altijd betrouwbaar te zijn. Het keurmerk is namelijk vrij gemakkelijk te verkrijgen en het is vaak niet duidelijk of een onafhankelijke organisatie het keurmerk heeft verstrekt. Buis raadt aan geld uit te geven aan een goede oplader, het liefst een originele of een goede imitatie. Volgens hem zijn de iets duurdere opladers vaak ook beter.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling