Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Dataverzameling in Chrome’s incognitomodus levert rechtszaak van 5 miljard op

Wie incognito surft, gaat ervan uit dat er geen informatie bijgehouden wordt door de browser. In een rechtszaak beweren heel wat Google Chrome-gebruikers echter het tegenovergestelde.

De zaak is al even in de maak: in juni 2020 dienden een aantal Chrome-gebruikers een klacht in bij de federale rechtbank in San Jose, Californië. Volgens de gebruikers zamelt de internetgigant allerlei data in, ook wanneer de incognitomodus van Google Chrome werd ingeschakeld. Met de rechtszaak gaat mogelijk een schadevergoeding van minstens 5 miljard dollar gepaard.

Het probleem zit niet meteen in de Google Chrome-browser zelf, maar wel in allerlei andere diensten die Google aanbiedt. Google Analytics, Google Ad Manager en een heleboel plug-ins voor websites zouden namelijk data inzamelen van bezoekers, ongeacht of je op een reclame van Google klikt of niet. Op die manier kan Google informatie krijgen over je “vrienden, hobbies, lievelingseten, shopgewoonten en zelfs de ‘meest intieme en mogelijk beschamende dingen’”, aldus de klacht die in 2020 werd ingediend.

Google in de verdediging
Bij aanvang van de rechtszaak gaf Google-woordvoerder Jose Castaneda meteen te kennen dat Google zijn belangen te vuur en te zwaard zou verdedigen. Nieuwe ontwikkelingen maken dat Google dat waarschijnlijk voor de rechtbank zal moeten doen. Bloomberg laat namelijk weten dat een Amerikaanse rechter het vrijdag niet zag zitten om de zaak nietig te verklaren. Het gerecht meent dat Google niet voldoende waarschuwt voor de vermeende dataverzameling waar het in deze rechtszaak over gaat – en dat een rechtszaak dus zeker ontvankelijk is.

Daarmee is de zaak niet beslist. In tegendeel: pas nu kan er een rechtszaak komen. Een andere optie is dat Alphabet, het moederbedrijf van Google, voor een schikking kiest. Gezien de aard van de zaak lijkt het echter weinig waarschijnlijk dat dat zal gebeuren.

Incognito is minder privé dan gedacht
Google is van mening dat het gebruikers van de Chrome-browser wel voldoende op de hoogte stelt. Doe je een Incognitovenster open? Dan krijg je daar meteen de waarschuwing dat je niet écht onzichtbaar bent: je ISP, netwerkbeheerders en verschillende websites hebben nog steeds zicht op je internetactiviteiten. Dat vertelt de browser je elke keer als een incognitovenster opent, ongeacht het platform waarop je de browser gebruikt.

Chrome vertelt ook dat het zelf je surfgeschiedenis, cookies en informatie die je invult niet bijhoudt. Ook dat wordt betwijfeld door de eisers. Zij zouden bewijs hebben dat je surfgegevens wél worden opgeslagen. Sterker nog: de gegevens voor regulier én incognito surfen worden volgens de eisers in hetzelfde logbestand bijgehouden. Als die informatie klopt, kan de zaak wel eens lastiger worden dan gedacht.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling