Google zet Android-ecosysteem op poten met Cross-Device Services
Het grote pluspunt van Apple-apparaten is dat ze allemaal met elkaar geïntegreerd zijn. De Cross-devices services-app brengt zo’n ecosysteem ook naar Android.
Het samenwerken van verschillende toestellen – het zogenaamde ecosysteem – is vaak een van de voornaamste redenen om een toestel aan te schaffen. Als het aan Google ligt hebben binnenkort niet enkel Apple en Samsung zo’n troef in handen: met Cross-Device Services wil Google een soortgelijke ervaring gaan bieden op Android.
Dat je Android-apps ook met een Chromebook zou kunnen bedienen is iets waar Google al langer aan werkt. Met een nieuwe app in de Google Play Store lijkt het bedrijf dichter bij dat doel te komen. De Cross-Device Services-app zorgt er in de eerste plaats voor dat je een smartphone kan bedienen met je Chromebook. Zaken als antwoorden op een bericht, je agenda aanpassen of kijken waar je Ubertaxi zich bevindt worden ermee mogelijk.
Na het installeren van de app hebben gebruikers dus toegang tot hun Android-telefoon, vanop een Chromebook. Daar zullen gebruikers in de telefoon-hub kunnen zien welke apps ze laatst geopend hebben. Er is ook een knop waarmee de appbibliotheek geopend kan worden. Open je een app, dan opent die in een apart venster, ter grootte van je telefoon.
Cross-Device Services installeren
De Cross-Device Services-app kan geïnstalleerd worden vanuit de Google Play Store. Om van de app gebruik te kunnen maken heb je wel een telefoon nodig waar minstens Android 13 op draait. Om te kunnen werken maakt de applicatie namelijk gebruik van API’s die in het OS werden ingebakken.
Lees ook: Google Foto’s krijgt tool om filmpjes te maken op Chromebooks
Heb je een Google Pixel-telefoon? Dan hoef je de app zelfs niet te installeren: daar werd hij op voorhand geïnstalleerd, ook al werkte de functie niet. Heb je geen nood aan de Cross-Device Services-app? Dan kan je hem gewoon verwijderen.