Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

‘OnePlus 11 is niet waterbestendig’

Zet een duik in (zoet) water met de OnePlus 11 maar uit je hoofd. OnePlus heeft bekendgemaakt dat het toestel een IP64-classificatie ontving.

Van high-end telefoons verwachten we tegenwoordig dat ze een IPX8-classificatie of hoger kregen. Samsung bereikt die classificatie vaak zelfs in zijn Galaxy A-serie smartphones. Zo’n IP-rating – specifiek het laatste cijfer, in dit voorbeeld de 8 – staat voor waterbestendigheid. Je kan een toestel met een classificatie van ‘7’ of ‘8’ zonder je al te veel zorgen hoeven maken onder water plaatsen, of afspoelen onder de kraan. Ook tijdens regenbuien hoef je je daarmee zeker en vast geen zorgen te maken. Bij de OnePlus 11 ligt dat net anders.

OnePlus 11 is spatwaterbestendig
Over zo’n IPX7 of IPX8-classificatie beschikt de smartphone namelijk niet. Wel wist OnePlus nog een IP64-classificatie te verkrijgen. Waterbestendigheid zit er dus niet in, maar de 11 is wel spatwaterbestendig. Specifiek gaat het dus om de ‘4’ in de classificatie die maakt dat het toestel voldoende water kan weerstaan dat hij als spatwaterbestendig wordt gezien. Door een regenbui fietsen met de 11 verloopt probleemloos. Een duik onder water is waarschijnlijk net te veel gevraagd.

Zo’n omissie mag je verwachten in een toestel tot 500 euro. OnePlus’ 11 kost in België en Nederland echter minimaal 829 euro. Op dat prijspunt vinden we ook toestellen als de Google Pixel 7 en 7 Pro, Samsung Galaxy S22 en iPhone 13 – toestellen die allemaal één ding gemeen hebben: ze ontvingen elk minimaal een IP68-classificatie. Dat OnePlus zo’n omissie doet is dan ook uiterst opvallend.

Het is juist zo’n ‘quality of life improvement’ die je verwacht van high-end smartphones. Opvallend is verder dat OnePlus op zijn productpagina met geen woord rept over de IP64-rating. Bovendien werd in het Europese persbericht van de telefoon niet gesproken over dit detail. Een detail dat GSMArena eveneens aanhaalt in zijn artikel over de 11.

Keiharde kostenbesparing(en)
Waarom OnePlus dit jaar heeft gekozen voor een IP64-classificatie, is niet bekend. Voorgaande jaren kreeg steeds elk high-end toestel van het merk minimaal een IP68-rating mee. Het is mogelijk dat de keuze voortkomt uit een roep om kosten te besparen. Zowel qua materiaal- als testkosten zou het goedkoper kunnen zijn om op IP64 te mikken.

In tijden dat prijzen alsmaar stijgen is het alvast bijzonder te noemen dat de OnePlus 11-serie de prijzen van zijn voorganger aanhoudt. Goedkoop is het toestel met een adviesprijs van 829 euro (8 GB/128 GB) niet, maar je betaalt nog altijd minder dan voor de duurdere Galaxy-smartphones.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling