Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Review: JBL Tour PRO 2-oordoppen en Tour ONE M2-koptelefoon

Alle draadloze oordoppen hebben een laaddoosje nodig, maar die had naast het laden verder weinig nut. Bouw er een schermpje in en het is ineens een afstandsbediening. JBL deed dat met de Tour PRO 2-oordoppen. Wij hebben ze getest en luisterden ook naar de grote broer: de Tour ONE M2-koptelefoon.

Sinds de doorbraak van draadloze oordoppen lopen velen van ons met een extra voorwerp op zak: het doosje. Als je geen muziek luistert, zitten de oordopjes in dat doosje om bij te laden. En als je wel muziek luistert, heb je een verder nutteloos, leeg doosje in je zak zitten. Zonde, dachten ze bij JBL. En dus maakten ze een touchscreen op het doosje, waarmee het ineens een afstandsbediening wordt.

DE Tour PRO 2 heten die oordopjes met dat schermdoosje, officieel de Smart Case. Dat doosje klinkt misschien als een gimmick, maar het werkt in de praktijk eigenlijk best aardig. Het schermpje heeft tien bladzijden, met op de eerste gewoon play/pauze, vorige en volgende. Maar ook volumeregeling zit op het doosje, de instellingen voor de actieve ruisonderdrukking of geluidsdoorlating en ook de equalizer is via het doosje in te stellen.

Door dat schermpje zijn al die opties ineens een stuk toegankelijker dan normaal gesproken. Want dan moet je een app downloaden, die app koppelen en elke keer openen als je wat wil aanpassen. Daar moet je maar net technisch genoeg voor zijn: het schermpje op het doosje is een stuk simpeler en toch compleet. Sterker nog: voor bijvoorbeeld ouderen die de tikbediening op de dopjes zelf niet onder de knie krijgen, werkt het doosje een stuk logischer. Die tikbewegingen zijn sowieso even wennen bij deze oordoppen, doordat je iets meer moet drukken dan tikken, maar ze zijn wel veelzijdig en goed in te stellen – via een app, dat natuurlijk wel.

Vol geluid, prima ruisonderdrukking
Maar dan het geluid, want daar is het uiteindelijk toch om te doen. De Tour PRO 2-oordoppen klinken met hun 10 mm dynamische drivers lekker vol. Zelfs bij de standaardinstellingen is de bass vrij zwaar aanwezig, maar niet ten koste van de middentonen. Hoge tonen klinken helder, en het geheel vervormt niet op zowel de lagere als hogere volumes. Het loont soms wel om de equalizer aan te passen, wat gelukkig makkelijk gaat via het doosje.

De oordoppen hebben ook een eigen Spatial Sound-instelling, waarbij muziek ruimtelijk wordt gemaakt. Dat werkt aardig, maar het is in de meeste gevallen een kwestie van smaak. De actieve ruisonderdrukking werkt ondertussen uitstekend, en houdt de meeste harde, constante geluiden buiten. In de trein of het vliegtuig hoor je dus veel minder herrie, en op school of kantoor valt geroezemoes weg. Maar staat er iemand naast te je praten, dan hoor je dat nog steeds. Een nadeeltje: zonder muziek hoor je een ruis als de active noise cancellation is ingeschakeld. Dat hoor je niet als je ook muziek luistert, maar er zijn concurrenten waarbij die ruis sowieso niet hoorbaar is.

De oordoppen zijn voorzien van zes microfoons, die ervoor moeten zorgen dat telefoongesprekken goed klinken. En de stem wordt binnen inderdaad mooi opgepikt, en buiten wordt herrie aardig buiten het gesprek gehouden. Maar er zijn grenzen: ook deze oordoppen zijn niet opgewassen tegen een telefoongesprek op de fiets in het Nederlandse weer. Dan hoort je gesprekspartner gewoon dat je op de fiets zit, en moet je jezelf nog weleens herhalen. Ook fijn: je kan precies instellen hoe hard je jezelf terughoort als de geluidsdoorlatende modus is ingeschakeld.

De accuduur is prima in orde: JBL belooft tot 40 uur in totaal, en dat is echt bovengemiddeld: de concurrenten doen zo'n 24 tot 30 uur. De oordopjes zijn goed voor 10 uur voordat ze weer in het doosje moeten. Ook dat is bovengemiddeld, en komt bij normaal volume en niet al te veel bellen in de praktijk ook aardig in de buurt.

Koptelefoon is geduchte concurrent
Met de Tour ONE M2 richt JBL zich voor het eerst echt op de concurrerende markt voor luxere koptelefoons. Daar zwaaien koptelefoons van Sony, Bose, Sennheiser, Bowers & Wilkins en Apple de scepter. Tussen al dat geweld weet de Tour ONE M2 zich prima staande te houden.

De koptelefoon zit om te beginnen lekker. Met 272 gram voelt hij premium aan, maar is hij alsnog relatief licht in zijn klasse. De over-ear-oorschelpen en hoofdband zijn afgewerkt met zacht kunstleer. De koptelefoon zit ook na uren nog lekker en hij piept of kraakt niet als je je hoofd beweegt – dat is bij concurrenten nog weleens het geval. De bieding is simpel: ruisonderdrukking heeft een knop links, volume heeft knoppen rechts en voor de rest tik je op de rechteroorschelp. De koptelefoon is ook opvouwbaar, en een reishoes wordt bijgeleverd.

De 4cm drivers van deze koptelefoon bieden eigenlijk net zo'n mooi, vol geluid als de oordoppen hierboven. Maar dan grootser, want een koptelefoon heeft nou eenmaal een groter oppervlak om geluidsgolven mee op te wekken. Dat maakt dat de Tour ONE M2 ronduit indrukwekkend klinkt, met meeslepend geluid in vrijwel elk genre. Uit de doos niet zo bassig als de koptelefoons van Sony, maar dat is voor de liefhebber gewoon in te stellen via de app.

Maakt enorme accuduur waar
De audiofiel mist echter de ondersteuning van premium audiocodecs als aptX en LHDC. Deze koptelefoon ondersteunt alleen AAC en SBC, maar dat zal de meeste gebruikers weinig zeggen. Luister je gewoon streaming muziek via bijvoorbeeld Spotify, dan klinkt dat uitstekend via deze koptelefoon. En ook podcasts en series klinken prettig, met natuurgetrouwe stemmen. Gekoppeld aan een tv of tablet is dit ook een hele geschikte koptelefoon voor de film- of serie-liefhebber.

Het is daarbij prettig dat de koptelefoon multipoint ondersteunt: dan ben je gelijktijdig verbonden met bijvoorbeeld je laptop en telefoon. Wisselen gaat automatisch, zonder dat je een bluetooth-menu in hoeft. De accuduur van de Tour ONE M2 komt op 30 uur met de actieve ruisonderdrukking ingeschakeld, en op 50 uur met de functie uit. Dat is een aanzienlijke accuduur, maar in de praktijk kom je daar inderdaad heel dicht bij in de buurt op een gemiddeld volume.

De JBL Tour PRO 2-oordoppen kosten 249 euro, de Tour ONE M2-koptelefoon kost 299 euro. Beide apparaten zijn er in de kleuren zwart en champagne, en zijn vanaf 23 januari 2023 verkrijgbaar.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling