AirPods kwijt? Zo vind je ze razendsnel weer terug!
AirPods, de allemansvrienden van Apple. Maar omdat de twee oortjes draadloos zijn, kan het zomaar gebeuren dat je er eentje, alle twee of zelfs de hele airpods case kwijtraakt. Liggen ze op de bodem van je tas? Tussen de chipskruimels op de bank of toch nog naast je gewichten in de sportschool? Met deze tips vind jij ze (hopelijk) terug.
AirPods zoeken met Zoek mijn-netwerk
Heb jij AirPods Pro, AirPods Max of AirPods 3? Mooi! Want dan kunnen jouw witte rakkers gebruikmaken van het Zoek mijn-netwerk. Wanneer je Zoek mijn-netwerk inschakelt kun je maximaal 24 uur nadat je je AirPods case (of maar één oortje) bent kwijtgeraakt de locatie achterhalen, zélfs als ze niet in de buurt zijn.
Zo schakel je de Zoek mijn-app in:
Voor het eerst je telefoon verbinden met je AirPods?
Druk de knop op de achterkant van de case in en houd ingedrukt.
Wacht tot het witte lampje in de case knippert.
Open je telefoon en ga naar ‘Instellingen’, ‘Apparaten’ en kies jouw AirPods uit de lijst.
Klik op ‘Verbind’ en je hoort nu een connectie-geluidje.
Ga terug naar ‘Instellingen’ en ‘Bluetooth’ en klik op de info-button naast je AirPods in de lijst.
Navigeer naar beneden naar ‘Zoek mijn-app’ en schuif de slider in het groen naast om de functie te activeren.
Al vaker verbonden met je AirPods?
Doe je AirPods in en verbind ze met je apparaat.
Ga naar ‘Instellingen’ en ‘Bluetooth’ en klik op de info-button naast je AirPods in de lijst.
Navigeer naar beneden naar ‘Zoek mijn-netwerk’ en schuif de slider in het groen naast om de functie te activeren.
Locatie tracken: AirPods en AirPods case zoeken als een pro
Tijd om te tracken! Dit klinkt niet alleen professioneel, dat is het ook. Want met deze handige functie ben jij je eigen verstrooidheid (of die van een ander) te slim af. Welk type AirPods je hebt maakt iets uit voor de zoekmogelijkheden van de Zoek mijn-app.
Bezitter van AirPods 3, AirPods Pro of AirPods Max?
Dan kun je gebruikmaken van de volledige Zoek mijn-functionaliteiten. Zoals het afspelen van een geluid en een zeer nauwkeurige locatie.
Heb je AirPods ( niet de 3e generatie maar ouder)?
Dan kun je de locatie zien waar ze voor het laatst verbonden waren met je iPhone, plus je kunt een geluid afspelen. De locatie is dus minder nauwkeurig en actueel dan bij nieuwere iPods, maar ach, het is in ieder geval iets.
Zoek mijn-app gebruiken om de locatie te achterhalen
Klaar voor de start? Als het goed is heb je de Zoek mijn-app inmiddels ingeschakeld, zoals we in de alinea hierboven kort hebben uitgelegd. Dus nu is het tijd om de proef op de som te nemen en je AirPods daadwerkelijk te gaan tracken.
Ontgrendel je telefoon.
Ga naar de Zoek mijn-app.
Klik op ‘Apparaten’.
Klik op ‘AirPods’ en je krijgt de locatie nauwkeurig te zien op de kaart.
Zijn jouw AirPods van de nieuwe generatie (AirPods 3, AirPods Pro of AirPods Max)? Dan kun je op ‘Zoek’ drukken voor de exacte locatie van jouw AirPods.
Ben je maar één oortje kwijt, dan werkt de methode hetzelfde als hierboven, en kun je op ‘Links’ of ‘Rechts’ klikken in de Zoek mijn-app.
Geluid afspelen van je kwijtgeraakte AirPods
Niet beet na het locatie tracken van je AirPods? Gelukkig is er nog een manier om je AirPods terug te vinden: met een geluidje. Echter is het wel noodzaak om te weten dat ze ergens in de buurt liggen zodat je het geluid wel kunt horen, of je kunt het gewoon op de gok proberen. Benieuwd hoe dat werkt?
Ga naar de Zoek mijn-app en klik op je AirPods.
Klik op de optie ‘Speel geluid af’.
Zodra je verbinding kan maken met de AirPods speelt het geluid af.
Heb je ze gelokaliseerd? Dan kun je op de knop ‘Stop geluid’ drukken. Maar je kunt er ook voor kiezen om alleen de rechter of linker AirPod te zoeken.
AirPods of AirPods case kwijt, maar zie je ze niet in de Zoek mijn-app?
Gebruik je de app maar zie je niets gebeuren? Het kan zijn dat de app geen verbinding kan maken met jouw AirPods (en/of case). Dan krijg je de melding ‘Geen locatie gevonden’ of ‘Offline’ in beeld verschijnen. Dit kan komen doordat je de Zoek mijn-functie nog niet hebt geactiveerd of doordat de AirPods zijn losgekoppeld (dus niet meer verbonden zijn met het apparaat waarmee je zoekt) of leeg zijn. Dit betekent helaas old skool zoeken, en bedenken waar je ze voor het laatst gezien of gebruikt hebt.
AirPods zoeken met je nieuwe telefoon?
Heb jij al een paar AirPods in je bezit en wil je nu nog een fijne iPhone op de kop tikken? In de telefoonshop van Simyo vind je heel wat fijne smartphones, waaronder de iPhone 12, iPhone SE of refurbished iPhones. Als je dan toch aan het uitzoeken bent, kun je direct een fijn abonnement op de kop tikken, die je op elk moment in de Mijn Simyo app of via Mijn Simyo kunt aanpassen.