Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Telefoongesprek opnemen: mag dit en hoe je doe je dat?

Soms staan er telefoongesprekken op de planning, die je eigenlijk zou willen opnemen. Denk aan een sollicitatie of bijvoorbeeld een gesprek met een arts. Maar mag dat eigenlijk wel? En zo ja, hoe werkt dat dan op iPhone en Android? We vertellen je er in dit blog meer over.

Je telefoongesprek opnemen, mag dat?
Goede vraag! Ja, het mag. Maar er zit wel verschil tussen bedrijven en particulieren. Want, jij als particulier mag een telefoongesprek opnemen zonder dat je verplicht bent een ander daarover in te lichten. Maar dat inlichten mag natuurlijk wel, en is vaak ook wat netter. Bewaar je de informatie uit het gesprek niet voor jezelf, maar wil je het gebruiken voor je werk? Dan valt jouw telefoongesprek onder ‘verwerking van persoonsgegevens’ en volgens de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) ben je dan verplicht toestemming te vragen aan de partij aan de andere kant van de lijn. Dit geldt ook voor bedrijven, zij mogen niet zomaar een telefoongesprek recorden. Dus bel jij vanuit een bedrijf (of als zzp’er) en wil je het gesprek opnemen? Dan ben je verplicht om dat vooraf te vermelden. Zoals veel bedrijven dat doen met een automatisch bandje voorafgaand aan het telefoongesprek.

Telefoongesprek opnemen, waarom?
Er zijn duizend-en-een redenen waarom je een telefoongesprek zou kunnen opnemen. Vooral privé is het soms handig om een gesprek op te nemen, zodat je het later terug kunt luisteren of kunt delen met je familie of partner. Denk aan een belangrijk sollicitatiegesprek, waarbij je vooral je eigen gesprekstechnieken later nog eens wilt terug horen. Maar het kan ook gaan om een belangrijk gesprek met een arts of bijvoorbeeld een gesprek met een hypotheekverstrekker, waarvan je geen detail wilt missen. In alle gevallen geldt: het is wel zo netjes om vooraf te melden dat je gaat opnemen, maar officieel hoeft dit dus niet.

Hoe neem je een telefoongesprek op?
Met alle telefoons (zoals Android, Samsung, Xiaomi, OPPO en iPhone) zijn er apps voor het opnemen van telefoongesprekken. Wel is het zo dat het bij iPhone-telefoons en Android-telefoons iets verschilt hoe dat precies in zijn werk gaat. Dit leggen je we hieronder haarfijn uit.

Met geïntegreerde iPhone app je telefoongesprek opnemen
Telefoongesprek opnemen iPhone? De meest simpele manier om jouw telefoongesprek snel en soepel op te slaan op je iPhone, is door middel van de Dictafoon (of Voice Recorder). Deze standaard Apple app staat op elke iPhone geïnstalleerd, daardoor is het telefoongesprek opnemen op iPhone gratis.

Zo werkt de Dictafoon:

Open de map ‘Diensten’ en klik op ‘Dictafoon’.
Klik op de rode knop onderin het scherm zodat jouw opname start.
Start het inkomende of uitgaande gesprek.
Klik tijdens het bellen op de knop ‘Luidspreker’ (belangrijk, want anders neem je geen geluid op).
Is je gesprek klaar? Open de Dictafoon-app en druk op het rode vierkantje om te stoppen met opnemen.
Nu kun je de opname een naam geven, delen of bewerken.
Halverwege je gesprek starten met opnemen? Geen probleem, maar dan moet je uiteraard wel de stappen volgen zoals hierboven. Dus dan moet je de persoon aan de lijn even aan de praat houden.
Met geïntegreerde Android app je telefoongesprek opnemen
Telefoongesprek opnemen Android? Voor Android-telefoons geldt ook, dat de makkelijkste manier om een telefoongesprek op te nemen óók via een dictafoon-app is. Echter hebben niet álle Android-telefoons standaard een dictafoon of voice recorder app geïnstalleerd en zou je die eerst moeten installeren (zie de volgende alinea). Samsung, OPPO en Xiaomi hebben standaard een voice recorder tussen de apps staan. Bij Samsung heet deze ‘Spraakrecorder’, bij OPPO ‘Recorder’ en bij Xiaomi ‘Recordings’ en bij sommige Android-telefoons kun je zelfs in de app ‘Telefoon’ gesprekken opnemen. In gebruik werken alle apps zo goed als hetzelfde, daarom lichten we hieronder voor het gemak het gebruik van de Samsung-variant toe en de algemene Android-variant: ‘Telefoon’.

Zo werkt de Spraakrecorder als je een telefoongesprek wilt opnemen met Samsung:

Open de Spraakrecorder app, deze staat tussen je andere apps.
Start de opname door op het witte rondje met de rode stip erin te drukken.
Start het inkomende of uitgaande gesprek.
Klik tijdens het bellen op de knop ‘Luidspreker’ (belangrijk, want anders neem je geen geluid op).
Is je gesprek klaar? Open de Spraakrecorder-app en druk op het rode vierkantje om te stoppen met opnemen.
Nu kun je de opname een naam geven, delen of bewerken.
Werkt dit niet op jouw Android toestel? Dan zou je ook deze methode kunnen proberen:

Open de app ‘Telefoon’.
Wacht totdat je een beller hebt, of bel zelf.
Klik op het scherm in het gesprek op ‘Opnemen’ om je gesprek op te nemen.
Klaar? Klik dan op ‘Opname stoppen’ om de opname af te sluiten.
Bij deze methode hoef je je luidspreker niet aan te zetten.
Met externe Android app je telefoongesprek opnemen
Ben je niet in het bezit van een Android-smartphone met standaard voice recorder app? Dan zijn er gelukkig tal van apps die jou alsnog die opname kunnen bezorgen. Denk aan Voice Recorder, ASR Voice Recorder of Geluidsrecorder. We leggen het gebruik van de laatste in de rij uit, maar de apps werken in de basis zo goed als allemaal hetzelfde.

Zo werkt de app:

Download de app ASR Voice Recorder in de Google Play Store.
Klik op de rode knop onderin het scherm zodat jouw opname start.
Start het inkomende of uitgaande gesprek.
Klik tijdens het bellen op de knop ‘Luidspreker’ (belangrijk, want anders neem je geen geluid op).
Is je gesprek klaar? Open de ASR-app en druk op het rode vierkantje om te stoppen met opnemen.
Nu kun je de opname een naam geven, delen of bewerken.
Soepel opnemen met Simyo
Is het geluid van jouw huidige telefoon niet goed, of ben je gewoon toe aan een nieuwe telefoon om onder andere jouw gesprekken mee op te kunnen nemen? Snappen we! In de telefoonshop van Simyo vind je diverse smartphones, waaronder de iPhone 12, Samsung Galaxy s21 FE en de Oppo A77 5G. Kies je favoriete smartphone en stel jouw abonnement samen.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling