Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Bellen en internetten op zee met het maritieme netwerk

Midden op zee toch bellen en internetten? Het kan dankzij het maritieme netwerk. Op je veerboot of cruiseschip staat een zendmast met een satellietverbinding, die fungeert als een normale zendmast. Let wel goed op, want het is duur om hier gebruik van te maken. In dit artikel lees je hoe het maritieme netwerk werkt en wat je kunt doen om hoge kosten te voorkomen.

Internet op zee via het maritieme netwerk
Het maritieme netwerk is het netwerk waarop je telefoon overschakelt wanneer je op zee bent. Dit kan zijn als je op een cruiseschip zit, of op een ferry naar bijvoorbeeld Groot-Brittannië of Scandinavië. Je telefoon maakt dan geen verbinding met een reguliere zendmast op land, maar met een zendmast op de boot.

Maritieme netwerk: zo werkt het
Ga je de zee op, dan heb je nog zo’n 10 kilometer bereik via zendmasten aan de kust. Daarna is bellen en internetten alleen nog mogelijk via de satelliet. Met je telefoon kun je geen satellietverbinding opzetten. Veel veerboten en cruiseschepen hebben een eigen zendmast aan boord, die data en spraak verzendt en ontvangt via een satelliet.

Schakelt jouw telefoon over op zo’n zendmast? Dan krijg je niet meer ‘Simyo’ of ‘KPN NL’ maar bijvoorbeeld ‘Telenor’ bovenin beeld. Bovendien stuurt je provider je een sms om te laten weten dat je op een satellietnetwerk zit en wat de kosten daarvan zijn.

De zendmast die internet op zee mogelijk maakt.
De kosten voor bellen en internetten op zee
Vertrekt het schip? Let dan eventjes goed op om te voorkomen dat je later aan lager wal raakt. Hoewel je misschien nog op Nederlands, Brits of Deens grondgebied bent, geldt de ‘roam like at home’-regeling– waarbij bellen en internetten gewoon uit je (Sim Only-)bundel gaat in de hele EU – niet voor het maritieme netwerk. In plaats daarvan bel, sms en internet je voor een hoger tarief.

Het maritieme netwerk valt onder zone 4. De actuele tarieven van Simyo voor het maritieme netwerk vind je hier.

Tips om hoge kosten te voorkomen
Stap jij aan boord van een veerboot of cruiseschip? Check dan deze tips om hoge kosten te voorkomen.

Zet je vliegtuigstand aan voor een heerlijk ongestoorde boottocht. Of schakel je mobiele gegevens uit, om toch nog – mogelijk vrij prijzige – telefoontjes en sms’jes te kunnen ontvangen (je roamt dan nog wel via het maritieme netwerk, maar kunt geen data ontvangen of versturen). Hierbij geldt: hoe sneller, hoe beter. Het kan namelijk zijn dat je telefoon al verbinding maakt met het maritieme netwerk vóórdat het schip de haven verlaat, aangezien je telefoon automatisch voor de sterkste verbinding kiest.
Vertrek je vanuit Nederland en wil je zo lang mogelijk gebruikmaken van de landzendmasten? Zet dan bij instellingen ‘Handmatig netwerk selecteren’ aan en kies je eigen Nederlandse provider. Kies na aankomst pas weer voor ‘Automatisch netwerk selecteren’ als je zeker weet dat je telefoon geen verbinding meer kan maken met de bootzendmast.
Krijg je een sms’je van je provider waarin staat dat je met het maritieme netwerk bent verbonden? Dan is er nog niet per se iets aan de hand, want je betaalt alleen voor daadwerkelijk gebruikte MB’s, minuten en sms’jes. Bedenk echter dat apps op de achtergrond data kunnen gebruiken. Check in ons artikel ‘Nooit meer over je mobiele datalimiet heen’ hoe je mobiel internet op de achtergrond uit kunt zetten.
Ben je op een cruiseschip? Dan kun je een internetpakket via wifi nemen. Meestal is dat een stuk goedkoper dan internet via het maritieme netwerk. Bij Costa Cruises kost internet bijvoorbeeld 19 cent per minuut. Let wel: het cruiseschip maakt voor dit wifinetwerk verbinding met een satelliet, waardoor internet in de regel erg traag – en dus duur – is.
Spaar je internettaakjes op totdat het cruiseschip weer aanlegt in een haven. Dan kun je namelijk gratis wifi gebruiken in een caféetje of, als je in Europa bent, roamen vanuit je bundel. Let in de haven wel goed op dat je niet verbonden bent met het maritieme netwerk!
Wat is jouw beste tip voor bellen of internetten op zee? Laat het weten hieronder in de reacties!

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling