Alles over AirPods: zo werkt verbinden en resetten
Die fancy witte oortjes zonder draadje, wie kent ze niet. Apple heeft met hun AirPods (en inmiddels ook AirPods Pro) een onwijs praktisch oortje op de markt gebracht, waardoor jij je muziek, telefoongesprek, video of meeting gewoon goed kunt volgen zonder geklungel met kabeltjes. Dat is allemaal fijn, maar hoe verbind je ze met je telefoon én hoe kun je je AirPods eigenlijk resetten? Simyo weet het! Je leest het allemaal in dit blog.
Wat zijn AirPods?
AirPods zijn draadloze oordopjes. Ze zien er precies hetzelfde uit als gewone oortjes, met één verschil: ze hebben geen draadjes. Apple lanceerde de AirPods in 2016 en inmiddels zie je ze steeds vaker. Naast de normale Airpods zijn er ook AirPods Pro uitgebracht. Deze oortjes zijn nóg beter in geluid, en onderdrukken elke vorm van ruis in het geluid. Elk oortje van de AirPods heeft een ingebouwde accu die je via het meegeleverde opbergdoosje kunt opladen.
Airpods: dit betekenen de gekleurde lampjes
AirPods verbinden met je telefoon
AirPods verbinden met je laptop
AirPods verbinden lukt niet, hoe kan dat?
AirPods resetten: zo werkt het
Zo zie je of je case en AirPods zijn opgeladen
Zo pas je de AirPods instellingen aan
AirPods kwijt, wat nu?
AirPods case kwijt, en nu?
AirPods versus AirPods Pro
Inmiddels kun je kiezen uit de ‘normale’ AirPods 2 en de AirPods Pro. De tweede in de rij is het nieuwe broertje van de AirPods 2. We zetten de verschillen voor je op een rij.
AirPods lampjes: dit betekenen de kleuren
Wanneer je het doosje van je AirPods opent zie je tussen de oortjes een piepklein lampje branden. In totaal heeft deze opbergcase vier verschillende kleuren. Benieuwd wat deze kleuren betekenen?
Wit: je AirPods kunnen gekoppeld worden
Rood: de accu van je case is laag
Groen: je case is volledig opgeladen
Oranje: je case is niet helemaal opgeladen
Snel en makkelijk AirPods (Pro) verbinden met je telefoon
Hoe verbind je AirPods met je telefoon? Met de iPhone gaat dit heel makkelijk, maar hoe kun je AirPods verbinden met een Android-telefoon? Je leest het hier.
AirPods verbinden met je Android-telefoon
Je AirPods verbinden met je Android-telefoon? Dat kan!
Stap 1: Open het instellingenmenu van je telefoon.
Stap 2: Druk op ‘Verbindingen’ en schakel Bluetooth in.
Stap 3: Open het doosje waarin de AirPods zitten en druk op het knopje achterop het opbergdoosje.
Stap 4: Druk op je telefoon op ‘Nieuw apparaat koppelen’.
Stap 5: Zodra de oortjes op de telefoon verschijnen druk je op ‘Koppelen’.
AirPods verbinden met je iPhone
Stap 1: Ontgrendel je iPhone.
Stap 2: Open het AirPods-doosje met daarin de oortjes en houd ‘m in de buurt van je telefoon.
Stap 3: Op het scherm van je telefoon verschijnt nu een pop-up bericht.
Stap 4: Druk op ‘Verbinden’.
Stap 5: Doorloop de verdere instellingen, die verschillen per type AirPods.
Stap 6: Druk op ‘Gereed’ en de AirPods zijn verbonden met je iPhone!
AirPods verbinden met je laptop
Nu je weet hoe je je AirPods moet verbinden met je telefoon, wil je natuurlijk ook dolgraag weten hoe je ze kunt verbinden met je laptop.
AirPods verbinden met je MacBook
Stap 1: Open het dekseltje van de opbergdoos, met de AirPods er nog in.
Stap 2: Druk op het kleine knopje op de achterkant van de opbergdoos en houd deze ingedrukt totdat je het lampje wit ziet knipperen.
Stap 3: Ga naar ‘Systeemvoorkeuren in het Mac Apple-menu en selecteer ‘Bluetooth’.
Stap 4: Selecteer ‘AirPods’ in de lijst ‘Apparaten’.
Stap 5: Je AirPods maken nu verbinding met je MacBook.
Stap 6: De volgende keer snel verbinding maken? Klik dan op het bluetooth-icoontje rechts bovenin je scherm en druk op ‘AirPods’ in het menu.
AirPods verbinden met je Windows laptop
Stap 1: Open de opbergdoos en druk het kleine knopje op de achterkant in totdat het witte lampje gaat knipperen.
Stap 2: Open in Windows de app ‘PC-instellingen’ (sneltoets: Win + |). Selecteer in de instellingen ‘Apparaten’ en ‘Bluetooth en andere apparaten’.
Stap 3: Selecteer ‘Bluetooth of andere apparaten toevoegen’.
Stap 4: Klik in het menu op ‘Een apparaat toevoegen’ en ‘Bluetooth’.
Stap 5: Nu gaat je laptop op zoek naar je AirPods. Is dit gelukt? Dan zie je je AirPods in de lijst verschijnen. Selecteer je AirPods en klaar!
AirPods verbinden lukt niet, hoe kan dat?
Lukt het niet om AirPods te koppelen met je telefoon of laptop? Vervelend! Dat kan een paar redenen hebben. Zo kun je AirPods niet verbinden als deze al zijn verbonden met een ander apparaat. Die verbinding moet je dan eerst verbreken. Check ook of Bluetooth is ingeschakeld op het apparaat dat je met de AirPods wilt verbinden en of de batterij van de oortjes niet leeg is. Mocht niets werken? Start je telefoon of laptop dan opnieuw op, dat doet soms ook wonderen. Als allerlaatste redmiddel kun je je AirPods opnieuw installeren of resetten.
AirPods resetten: zo werkt het
Werken je AirPods niet mee? Of wil je ze verkopen of aan iemand anders geven? Dan kun je je AirPods resetten, zodat alle door jou geselecteerde instellingen (zoals een naam) worden teruggezet.
Stap 1: Doe je AirPods in de opbergdoos en sluit het klepje.
Stap 2: Wacht 30 seconden met het doosje dicht.
Stap 3: Open de deksel van de oplaaddoos.
Stap 4: Ga op je iPhone, iPad, MacBook of Android-telefoon naar ‘Instellingen’. Selecteer vervolgens ‘Bluetooth’ en klik op het ‘i’-symbool naast jouw AirPods in de lijst.
Stap 5: Klik op ‘Vergeet dit apparaat’ en klik om dit te bevestigen.
Stap 6: Open de deksel van de doos en houd de knop op de achterkant ongeveer 15 seconden ingedrukt tot het lampje eerst wit en vervolgens oranje gaat knipperen.
Stap 7: Wil je ze opnieuw verbinden? Houd de opbergcase met de deksel open dichtbij het apparaat. Volg vervolgens de aanwijzingen op je scherm (zie de alinea ‘AirPods verbinden met je iPhone’ en ‘Draadloze oortjes verbinden met je Android-telefoon’).
Zo zie je of je case en AirPods zijn opgeladen
Onderweg ontdekken dat je AirPods of je case bijna leeg zijn? Liever niet. Je kunt snel ontdekken hoe opgeladen jouw case en AirPods zijn.
Zo werkt het op je iPhone, tablet of MacBook
Houd je case in de buurt van je iPhone en doe de deksel open. Dan verschijnt er een pop-up in beeld, waar je de batterijniveau’s van zowel je case als je AirPods kunt zien.
Batterijduur zien op je Android
Bij het maken van de AirPods heeft Apple aan Apple-gebruikers het exclusieve recht gegeven om de status van hun AirPods-accu te kunnen inzien. Gek, maar waar. Maar gelukkig zijn er slimme app-ontwikkelaars op deze wereld die ook daar een oplossing voor hebben: AirBattery. Wanneer je deze app downloadt, kun je in de app de accu-status zien van je AirPods en krijg je een automatische pushmelding wanneer je oortjes 10% of minder batterij hebben.
Zo pas je de AirPods instellingen aan
De oortjes van je AirPods zitten zo slim in elkaar, dat ze met tikjes en aanrakingen verschillende opdrachten kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan het stoppen van je muziek, doorspoelen naar het volgende nummer of het zachter zetten van je oortjes, en bij de AirPods Pro kun je ook de mute-optie aanzetten. Dit instellingenmenu zit verstopt in je bluetooth-overzicht, en zit bij Android en iPhone in grote lijnen hetzelfde in elkaar.
Wil je de instellingen aanpassen?
Stap 1: Open je bluetooth-overzicht en open de instellingen.
Stap 2: Selecteer je AirPods en je krijgt vervolgens een scherm te zien waarbij je verschillende instellingen kunt activeren of wijzigen.
Stap 3: Hebben je AirPods nog geen naam? Het is altijd handig wanneer je dit wel doet (als je per ongeluk het AirPods-doosje van iemand anders pakt bijvoorbeeld).
AirPods kwijt, wat nu?
Ben je jouw AirPods kwijt? Gelukkig heeft Apple daar iets op bedacht. Net als je iPhone kun je jouw AirPods terugvinden via de ‘Zoek mijn’-functie op je telefoon en via iCloud (dit geldt dus niet voor Android-gebruikers). Als ze nog met Bluetooth zijn verbonden met je apparaat, spelen ze 2 minuten lang een geluid af. Zo niet? Dan zie je op de kaart de laatste locatie waar de AirPods zich bevonden. Je moet wel een iCloud account hebben wil je de ‘Zoek mijn’-functie willen gebruiken.
AirPods terugvinden met je iPhone
Stap 1: Open de ‘Zoek mijn’-app.
Stap 2: Druk bij ‘Apparaten’ op ‘AirPods’.
Stap 3: Druk op ‘Speel geluid af’.
Stap 4: Luisteren en zoeken maar!
AirPods terugvinden met je iCloud
Stap 1: Ga naar icloud.com.
Stap 2: Log in met je Apple ID.
Stap 3: Druk op ‘Zoek mijn iPhone’.
Stap 4: Klik op ‘Alle apparaten’ en selecteer ‘AirPods’.
Stap 5: Je ziet nu de laatste locatie van je AirPods. Zijn de oortjes van elkaar gescheiden en heb je er één teruggevonden? Stop die dan in de AirPods case. Ververs de kaart om de locatie van het andere oortje te zien.
AirPods case kwijt, en nu?
Zonder AirPods case geen AirPods. Hierin bewaar je namelijk de oortjes, maar je laadt ze er ook mee op. Dit opbergdoosje is dus onmisbaar om draadloos muziek te luisteren met deze oortjes. Maar wat als je de AirPods case kwijt bent? Helaas heeft dit opbergdoosje geen ‘Zoek mijn’-functie. Dat wordt dus écht goed nagaan waar je ‘m voor het laatst hebt gezien. Anders moet je een nieuwe kopen. Schrik niet: dit kost 89 euro.
Volop profiteren van je AirPods?
Wil jij eindeloos muziek luisteren, filmpjes streamen of series kijken met je AirPods in? Dat kan natuurlijk! Past je huidige Sim Only abonnement nog bij je? Of wil je liever je internetbundel iets opschroeven om nóg meer te kunnen profiteren van die goede oortjes om muziek te luisteren? Ga naar Mijn Simyo of de Mijn Simyo app om je bundel aan te passen.