Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Een goede smartphone-camera: meer dan alleen megapixel!

Wil je met je smartphone mooie foto’s maken? Wij geven je tips hoe je een goede smartphone-camera herkent en beantwoorden vragen als hoeveel megapixel goed is. Handig als je een nieuwe smartphone voor je Sim Only abonnement zoekt en graag foto’s maakt. Say cheeeeeeeese!

Hoeveel megapixel heb je nodig?
smartphone-camera hoeveel megapixel simyoBij het zoeken van een goede smartphone-camera regent het megapixels. De ene telefoon heeft er meer dan de ander, maar dat betekent niet dat deze camera ook echt beter is. Een smartphone-camera met meer megapixels maakt niet per se mooiere foto’s dan een smartphone-camera met minder megapixels. Dit komt omdat er ook andere onderdelen zijn die invloed hebben op de kwaliteit van jouw kiekje of opname.

Meer dan alleen maar megapixel
smartphone-camera meer dan alleen megapixel simyoDat neemt natuurlijk niet weg dat megapixels belangrijk zijn voor je foto. Maar megapixels, wat zijn dat eigenlijk? Een megapixel is een geheel van 1 miljoen pixels. Foto’s die je met je smartphone-camera maakt zijn opgebouwd uit pixels. Een pixel is een gekleurd puntje in een digitaal beeld. Een foto die je met je smartphone-camera maakt, is een geheel van heel veel pixels bij elkaar. Het verschilt per camera om hoeveel pixels bij elkaar dit gaat. Het aantal megapixel is een indicatie voor hoe detailrijk foto’s zijn, maar een écht goede camera biedt veel meer dan alleen dat.

Voorbeeldje: de iPhone Xs heeft is met 12 megapixel geen ‘megapixelknaller’. Er zijn genoeg andere telefoons die meer megapixels hebben en tóch maken veel van deze smartphones minder mooie foto’s. Dit komt omdat andere onderdelen van de camera van de iPhone Xs beter zijn. Verderop in dit artikel lees je welke onderdelen we bedoelen, wat deze doen en hoe je erachter komt wat hiervan de kwaliteit is.

Nog een weetje over megapixel: tegenwoordig vinden veel mensen het belangrijk dat ze in een hoge resolutie foto’s en video’s kunnen maken, omdat de beeldkwaliteit dan goed is. Hiervoor heb je minder megapixel nodig dan je denkt. Zo maak je met een 0,9-megapixelcamera al een HD-foto met een resolutie van 1280×720 pixels. Voor het maken van een Full HD-foto van 1920×1080 pixels heb je aan een 2,1-megapixelcamera al genoeg.

En dan tóch zoveel megapixel, waarom?
smartphone-camera veel megapixel waarom simyoToch hebben steeds meer smartphone-camera’s meer megapixel. Telefoons met 20-megapixelcamera’s zijn tegenwoordig geen uitzondering meer. Het nut daarvan? Het is vooral handig als je foto’s heel groot wil uitprinten of bij het nabewerken een foto wil uitsnijden. Met meer megapixel doe je dat zonder verlies van kwaliteit.

Voorbeeldje. Als je het originele formaat van een 1-megapixelfoto uitprint, heeft deze een formaat van grofweg 11 bij 9 centimeter. Print je het originele formaat uit van een 16-megapixelfoto? Deze heeft dan een formaat van ongeveer 42 bij 28 centimeter. Als je met een 1-megapixelcamera en een 16-megapixelcamera precies dezelfde foto maakt, zijn er op de 16-megapixelfoto veel meer details te zien. Maar als je hem op een standaard formaat uitprint, valt het verschil dus mee.

Wat maakt een camera écht goed?
Voor de perfecte foto is er meer nodig dan alleen megapixels. De kwaliteit van andere camera-onderdelen moet óók in orde zijn om foto’s te maken die geschikt zijn voor je fotoboek.

Sensor: groter is beter
smartphone-camera sensor simyoDe sensor is het epicentrum van de camera. De camerasensor vangt het licht op. Deze zet hij om in elektrische signalen. Je telefoon tovert al deze signalen om tot één afbeelding. De kwaliteit van de foto hangt voor een groot deel af van de kwaliteit van de sensor. Aan de hand van het formaat van de sensor weet je of die goed is. Een grotere sensor vang meer licht op en zorgt voor detailrijkere foto’s. Als jij het formaat van de sensor wil weten, zoek je op Google naar de specificaties van de smartphone. Het formaat van de camerasensor wordt aangeduid met ‘1/een getal’, ‘2/een getal’, enzovoorts. Toptelefoons van nu hebben een sensorgrootte van 1/2.55. Hoe groter het laatste getal, des te groter de sensor.

Je kunt ook zelf een extra lens op je smartphone-camera plaatsen. Deze plaats je op de ingebouwde lens, zoals de opzetstukjes van Olloclip. Dit is vooral handig als je tijdens het fotograferen inzoomt, want daar zijn veel smartphone-camera’s niet zo goed in. Een externe cameralens verbetert niet de fotokwaliteit, want het licht moet alsnog via de ingebouwde lens worden opgevangen door de camerasensor.

Eén, twee of drie verschillende camera’s?
smartphone-camera meerdere simyoTegenwoordig komen er steeds meer smartphones met meerdere camera’s uit. De Huawei P20 Pro heeft zelfs drie camera’s. Deze zitten onder elkaar en maken foto’s in 8, 20 en 40 megapixel. Het voordeel? Je kunt tot vijf keer inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Ook kunnen de camera’s een langere sluitertijd aan. Dit betekent dat de camera meer licht opvangt en zo extra goede foto’s maakt in het donker. Ook leuk: je kunt vaak achteraf de scherptediepte aanpassen en de achtergrond wazig maken door middel van het zogenaamde ‘bokeh’-effect. Dat levert mooie resultaten op!

Diafragma: less is more
smartphone-camera diafragma simyoBen jij altijd degene die tijdens een verjaardag de leukste foto’s maakt? Dan is het handig om bij het uitzoeken van een nieuwe telefoon te letten op het diafragma van de camera. Het diafragma bepaalt hoeveel licht er op de sensor valt en is een indicatie of de camera ook onder donkere omstandigheden mooie foto’s kan maken. De eenheid voor diafragma is ‘f/’ en hiervoor geldt ‘less is more’. Een diafragma van f/1.7 is dus beter dan een diafragma van f/2.1

Beeldstabilisatie: optisch > digitaal
smartphone-camera optische beeldstabilisatie simyoOm ook uit de losse pols mooie foto’s te maken, heb je een smartphone nodig met optische beeldstabilisatie. Hiermee zijn foto’s óók scherp als je hand een beetje beweegt. Deze feature is vooral handig als je graag video’s maakt. De kans dat het resultaat scherp is, is een stuk groter als je smartphone optische beeldstabilisatie heeft.

Steeds meer telefoons hebben optische beeldstabilisatie, maar het is nog niet de standaard. Veel smartphones hebben wél digitale beeldstabilisatie. De software van je camera-app maakt een onscherpe foto dan achteraf scherper. Deze foto is dan alsnog minder mooi dan een foto die met optische beeldstabilisatie is genomen, omdat die foto nooit onscherp is geweest.

Flitser: meer flitsers, betere belichting
smartphone-camera flitser simyoDe flitser kun je zien als een aanvulling op het diafragma. Onder donkere omstandigheden kan een flitser nét het verschil maken om een foto goed verlicht te krijgen. Telefoons met twee of drie flitsers zorgen voor een beter resultaat dan een camera met één flitsertje. Heeft je smartphone-camera een laag diafragma? Overweeg dan in het instellingenmenu van de camera-app van je telefoon de flitser uit te zetten. Dit zorgt dan waarschijnlijk voor realistischere resultaten. Door het lage diafragma komt er in de meeste gevallen dan voldoende licht binnen op de sensor.

Ook wel handig: uitbreidbaar geheugen
smartphone-camera micro-sd kaart simyoMaak jij dagelijks foto’s? Dan zal je zien dat je foto’s na een tijdje een groot deel van het opslaggeheugen van je telefoon in beslag nemen. Tip: zoek een telefoon uit waarin je een Micro SD-kaart kunt plaatsen. Zo raakt het opslaggeheugen van je telefoon niet vol.

Handig, want zo zorg je er tegelijkertijd ook voor dat je foto’s gemakkelijk op je computer zet. Je hoeft dan alleen maar het kaartje uit je telefoon te halen, deze in een SD-adaptertje te stoppen en ‘m in je computer te plaatsen.

Selfies: waar moet je dan op letten?
smartphone-camera selfies simyoGeef het maar toe: ook jij maakt vast wel eens een selfie. Vind je dit leuk om te doen? Waarom zou je er dan niet rekening mee houden bij het uitzoeken van een nieuwe telefoon? Selfies maak je het beste met de ‘front camera’ van de telefoon, die – zoals de naam al doet vermoeden – aan de voorkant van de telefoon zit.

De kwaliteit van een selfiecamera hangt, net als bij de ‘gewone’ camera, af van de eerdergenoemde elementen. Steeds meer fabrikanten haken graag in op de selfieliefhebber. Zo heeft de Samsung Galaxy A7 (2018) een 24-megapixel smartphone-camera aan de voorkant. Ook de Nokia 8.1 is een selfietopper, met een smartphone-camera aan de voorkant die foto’s in 20 megapixel schiet.

Last, maar zeker niet least: software
smartphone-camera software simyoStaat er bij jouw smartphone-camera een vinkje achter de bovengenoemde elementen? Hatsikidee! Tijd om op vakantie de ene topfoto na de andere te schieten, zodat je daarna een mooi fotoboek vol mooie herinneringen hebt. Met deze tips voor het maken van een goede foto weet je precies welke camera-instellingen je aanpast om ook na ‘the golden hour’ de mooiste foto’s te maken.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling