Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Lekker veilig: de beste wachtwoordmanagers en wachtwoord tips

Eigenlijk overal log je tegenwoordig in met een wachtwoord, maar het is een gekke gedachte dat iemand met jouw wachtwoord aan de haal kan gaan. Daarom is het zaak om een sterk wachtwoord te kiezen, je telefoon extra te beveiligen en te kiezen voor tweestapsverificatie. Maar hoe onthoud je al die wachtwoorden? Gelukkig zijn daar wachtwoordmanagers voor, een digitale wachtwoordkluis. Lees in dit blog alles over wachtwoordmanagers en tips om jouw wachtwoord skills naar een hoger level te tillen.

Dit is het nut van een wachtwoordmanager
Iedereen heeft verschillende online accounts, en eigenlijk moet je voor elk account een ander wachtwoord hebben. Dit is nogal een klus. Want ga er maar eens aan staan: voor elk account een uniek wachtwoord bedenken én onthouden. Het gevolg is dat we vaak voor veel accounts hetzelfde wachtwoord gebruiken. Wanneer door een datalek of cybercriminelen een wachtwoord van jou wordt achterhaald, betekent dit dat deze personen bij al jouw accounts met dat wachtwoord kunnen inloggen. Horror! Daarom is het veiliger om voor elk account een ander en vooral sterk wachtwoord te kiezen. Een wachtwoordmanager helpt je hierbij.

Wat is een wachtwoordmanager?
Een wachtwoordmanager is een digitale kluis voor al je wachtwoorden. Je kunt de manager als app installeren op je telefoon, laptop of computer om zo je wachtwoorden veilig op te slaan. Hoe je in deze kluis komt? Daar hoef je maar één toegangswachtwoord voor te onthouden, de app genereert vervolgens per website een sterk wachtwoord die je direct kunt opslaan. Dat zorgt ervoor dat je alle andere websites een uniek en vooral sterk eigen wachtwoord kunt geven, zonder dat je het zelf hoeft te onthouden. Kortom: dat is een stuk veiliger.

Dit zijn de beste wachtwoordmanagers
Nu je weet wat een wachtwoordmanager doet, is het moment aangebroken om een wachtwoordmanager te kiezen die past bij jouw wensen. We hebben het voorwerk al gedaan en schotelen we je hierbij een top drie voor van fijne, gebruiksvriendelijke en vooral veilige wachtwoordmanagers die je allemaal online kunt gebruiken met jouw internetbundel. De keuze is aan jou!

LastPass
Wordt dit je allereerste wachtwoordmanager? Dan past LastPass goed bij jou. Want dit is een wachtwoordmanager die heel gebruiksvriendelijk is. Er wordt in de app stap voor stap uitgelegd wat je moet doen en hoe je dit kunt doen. De app is daarnaast Nederlandstalig en gratis voor één apparaat en logt automatisch in. Als je LastPass op zowel je laptop als telefoon wilt gebruiken, dan moet je betalen. Maar de gratis variant biedt eigenlijk alle opties die je nodig hebt. Je kunt de app gebruiken op je telefoon, iPad of tablet.

Download LastPass voor Android of iOS.

Bitwarden
Bitwarden is een vrij nieuwe manager-app. Maar het mooie aan de app is dat hij heeft kunnen spieken bij zijn voorgangers, en daardoor alle goede snufjes bij elkaar heeft gevoegd. De app is namelijk gebruiksvriendelijk, gratis (tenzij je meer functies wilt gebruiken), logt automatisch in en is lekker overzichtelijk in gebruik. Je kunt de app installeren op je laptop, pc, tablet en telefoon. De app is vooral heel erg populair bij tech-fanaten, en dat zegt eigenlijk al genoeg.

Download Bitwarden voor Android of iOS.

iCloud Sleutelhanger
Voor alle trouwe Apple-fans heeft Apple ook een eigen gratis wachtwoordmanager gecreëerd: iCloud Sleutelhanger. Deze manager zit in je iOS en MacOS gebouwd. Dankzij de slimme app worden alle wachtwoorden van al je apparaten onderling gedeeld (mits je toestemming geeft). Wil je op je MacBook een wachtwoord invullen? Dat kan! Wil je op je telefoon op dezelfde website je wachtwoord invullen? Zo gepiept. De Sleutelhanger genereert - net als andere wachtwoordmanagers - een wachtwoord, checkt regelmatig of je wachtwoorden nog veilig zijn en of er een datalek is geweest waardoor jouw wachtwoord mogelijk op straat is komen te liggen. Wel is het zo dat de app alleen werkt op Apple-apparaten en in Safari.

Stel iCloud Sleutelhanger in voor iOS.

Dashlane
Dashlane hoort zeker in dit rijtje thuis! Want deze wachtwoordmanager is mateloos populair. Het is een basic wachtwoordmanager die eigenlijk alles doet wat het belooft: je kunt de app op verschillende apparaten onderling gebruiken, logt automatisch in, genereert unieke en sterke wachtwoorden en dashlane is heel vriendelijk in gebruik.

Download Dashlane voor Android of iOS.

Google Password Manager
Ook Google heeft een eigen wachtwoordmanager: de gratis Google Password Manager. Op elk apparaat (laptop, telefoon of pc) worden je wachtwoorden automatisch ingevuld zonder dat je er een extra app voor moet downloaden. De Google Password Manager doet eigenlijk precies hetzelfde als de iCloud Sleutelhanger: sterke wachtwoorden genereren, automatisch wachtwoorden invullen en je wachtwoorden worden gecheckt op een mogelijk datalek. Je kunt zelfs al je wachtwoorden exporteren zodat je ze ook voor een andere browser kunt gebruiken. De wachtwoordmanager gebruiken? Dan kun je inloggen met een Google-account. De extensie is beschikbaar voor Android of Chrome.

Stel Google Password Manager in.

Zo stel je je wachtwoordmanager in
Nu je weet wat de beste wachtwoordmanagers zijn, wil je deze natuurlijk gaan installeren op je telefoon.

Stap 1
Voor iPhone-gebruikers geldt dat je de app in de App Store kunt vinden, voor Android kan dit in de Play Store.

Stap 2
Download de app en maak een account aan waarbij je ook een wachtwoord kiest. Dit is het enige wachtwoord dat je hoeft te onthouden. Je kunt dezelfde wachtwoordmanager-app installeren voor je overige apparaten. Zet ook een tweestapsverificatie aan om je wachtwoordmanager extra te beveiligen.

Stap 3
Wanneer je een account hebt aangemaakt in de app, kun je langs alle websites gaan waar je een account met wachtwoord hebt, om dit wachtwoord te wijzigen. De wachtwoordmanager zal per account een wachtwoord aanraden dat sterk is, en daardoor niet snel geraden wordt.

Stap 4
Sla je accountgegevens én je nieuwe wachtwoord op in de app. De eerstvolgende keer dat je wilt inloggen op een website waarvan het wachtwoord in de digitale klus zit, zal deze automatisch voor je worden ingevuld.

Hieraan voldoet een sterk wachtwoord
Een sterk wachtwoord is manier hoe jij je kunt wapenen tegen hackers en andere cybercriminelen. Hoe sterker jouw wachtwoord, hoe lastiger het wordt om deze te hacken. Maar nu vraag je je terecht af; waaraan voldoet een sterk wachtwoord dan? We leggen het uit.

Hoe meer karakters, hoe beter (minimaal 12). Want hoe meer combinaties gemaakt kunnen worden met jouw karakters, hoe langer het duurt om deze te hacken. Zo wordt het minder interessant voor cybercriminelen.
Gebruik zoveel mogelijk combinaties van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens.
Probeer voor de hand liggende wachtwoorden te vermijden (zoals je geboortedatum, naam van je kinderen, je adres of achternaam, Wachtwoord123).
Gebruik niet de naam van je bedrijf of een afkorting daarvan.
Vermijd wachtwoorden zoals telefoonnummers, kentekenplaten of kalenderdata.
Zorg dat je wachtwoorden onderling niet op elkaar lijken; hoe groter het verschil, hoe beter.
Laat een wachtwoordmanager het werk voor jou doen (je hoeft zelf maar één wachtwoord te onthouden voor het inloggen in de app).
Kies geen wachtwoord, maar een wachtwoordzin (die kun je makkelijk onthouden maar is moeilijker te raden).
Veilig omgaan met je wachtwoord
Nu je weet hoe je een sterk wachtwoord kunt bedenken of genereren, is het aan jou om zo veilig mogelijk om te gaan met je wachtwoorden. Dat betekent dat je aan niemand je wachtwoord geeft, niemand laat meekijken bij het intypen, je geen papiertjes met je wachtwoorden zo maar achter moet laten en je je wachtwoorden het beste kunt opslaan en genereren met een wachtwoordmanager. En zorg dat je de updates doet van je telefoon, laptop, tablet of pc. Hier zit namelijk ook altijd een stukje beveiligingssoftware in.

Snel en veilig surfen met Simyo
Wanneer jij je wachtwoord-veiligheid helemaal onder de knie hebt, is het tijd om lekker te gaan internetten. De generator vult automatisch je wachtwoorden in, dus het enige wat jij hoeft te doen is kiezen naar welke website of app je wilt gaan. Extra zorgeloos internetten? Dan kun je per maand kijken of je jouw Sim Only abonnement wilt aanpassen met iets meer MB’s. Ga naar de Mijn Simyo app of naar Mijn Simyo om te kijken wat het beste bij jou past. Jij kiest!

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling