Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Geocaching: schatzoeken met je smartphone

Wat krijg je als je de raadsels van een escape room, de precisie van een gps-apparaat en de spanning van schatzoeken combineert? Geocaching! Met dit meeslepende spel in de buitenlucht krijg je lichaamsbeweging en kom je op originele plekken. Een activiteit die leuk is voor volwassenen én kinderen.

Schatzoeken in de 21e eeuw
Wat geocaching is? Het stukje geo in dit woord licht een tipje van de sluier op: je moet navigeren. Je uiteindelijke doel is een verstopte cache: een ‘schat’ waarin een logboek en soms ook ruilitems zitten. Alleen al in Nederland zijn er bijna 40.000 van deze caches verstopt. Variërend van kleine microcaches waar nauwelijks een opgerold papiertje in past tot munitiekisten vol verrassingen. Je tekent het logboek, neemt een item uit de container en stopt er een nieuw item in.

Om deze schatten – de caches – te lokaliseren gebruik je de gratis app Geocaching (Android en iPhone). Op de kaart zie je groene icoontjes: dat zijn de caches die je met de gratis versie van deze app meteen kunt gaan zoeken. Vergeet niet om een pen en een (klein) ruilitem mee te nemen. Ideeën voor ruilitems: een exotisch muntje, een ring, een sticker of een koelkastmagneet.

Van Geocaching bestaat een premium-versie waarmee je veel méér geocaches kunt zoeken. Dan moet je vooral denken aan grotere caches en complete cache-routes die we multicaches noemen. Totdat je Geocaching Premium activeert, zijn de icoontjes van deze exclusievere ‘schatten’ grijs gemarkeerd. Op de Geocaching-website betaal je € 9,99 voor een maand of € 29,99 voor één jaar premium-toegang.

Zijn er alternatieven voor de Geocaching-app? Niet echt, omdat Geocaching zo’n enorme gemeenschap heeft opgebouwd met wereldwijd miljoenen verstopte caches. Het dichtstbij qua populariteit en spanning komt misschien wel Pokémon GO (Android en iPhone), een mobiele game waarmee je virtuele wezens kunt vangen op straat of in de natuur.

Uitdagend en gezond
Geocaching is gezond én uitdagend: je bent in de buitenlucht en het geeft een echte kick om caches te vinden. Na het tekenen van een logboek wil je het liefst meteen de volgende schat zoeken. Trouwens, je hoeft met geocaching niet alleen te zóéken. Je kunt er ook voor kiezen om zelf zo’n schat te verstoppen, ook met de gratis versie van Geocaching.

Dit is zo’n typische activiteit die leuk is voor jong en oud. Je komt op plekken waar je anders nooit komt, vaak van historisch belang of grote natuurlijke schoonheid. Soms moet je puzzels of raadsels oplossen om de precieze locatie van een cache te ontdekken. En op de locatie zelf moet je af en toe nog heel goed zoeken in gaten, tussen stenen of in een boomstam. Dit alles vraagt om teamwerk en communicatie.

Verantwoord smartphonegebruik voor kinderen
Kinderen leren hiermee op een verantwoorde manier met mobieltjes omgaan: de app laat je met pijltjes zien welke kant je op moet lopen en geeft aan hoeveel meter je (ongeveer) van de cache verwijderd bent. Kinderen voelen zich hiermee echte expeditieleiders! Niet voor niets noemde pedagoge Krista Okma geocaching in ons artikel over veilig internet voor kinderen als één van de leukste, leerzaamste en meest verantwoorde apps voor kleintjes.

Hierna geven we je drie voorbeelden van bijzondere Nederlandse geocaches. Maar je kunt gewoon in je eigen buurt beginnen: geocaches zijn overal en nergens verstopt!

De oudste cache van Nederland
Geocaching werd in het verleden niet met smartphones, maar met gps-apparaten gedaan. Uit dat verre verleden stamt deze geocache in het Amsterdamse Vondelpark. Verbind jij je naam aan dit stukje geocaching-geschiedenis, dat er al sinds 2001 ligt verstopt?

“Steek je hoofd goed boven het water uit en kijk naar links.” Zo’n cryptische hint doet vermoeden dat er amfibisch plezier bij komt kijken. En volgens de cache-legger heeft iemand al een keer een nat pak gehaald bij het zoeken van deze cache. Houd jij het wél droog?

Bedwing de Amerongse Berg
Een deel van de Nederlandse caches bestaat uit een complete route van beginpunt tot ‘eindcache’. Geocaching noemt dit ‘multicaches’. Een Premium-lidmaatschap ontgrendelt deze multicaches.

Een leuk alternatief voor deze multicaches is het zoeken van meerdere ‘schatten’ in een klein gebied, zoals in het Amerongse Bos op de Utrechtse Heuvelrug. Op loopafstand van elkaar vind je maar liefst 13 geocaches, waaronder deze kleine cache op de Amerongse Berg, die geocachers blijkbaar behoorlijk laat schrikken. Kun jij ze allemaal vinden?

Beroof een bank in Maastricht
De populairste geocache van Nederland, getiteld Van Kluis tot Kookhuis, is uitsluitend voor premium-leden zichtbaar. Maar alleen al voor deze schat is het de moeite waard om zo’n abonnement te nemen.

Op de Grote Markt van Maastricht staat een voormalige bank. De dikke muren van beton en staal blokkeren het gps-signaal en maakten het dus voor de cache-eigenaar onmogelijk om de precieze coördinaten te gebruiken. Maar dat maakt de uitdaging er juist leuker door! Ga het gebouw binnen en zoek de bankkluis. De zware deur staat al open. Kraak de code in de beschrijving van de geocache om vervolgens de juiste kluis te vinden.

Rare en originele geocaches
De bovenstaande caches zijn bijzonder vanwege hun omgeving of hun verhaal. Er zijn ook ‘schatten’ die vooral om hun vorm of bereikbaarheid memorabel zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cache waarvan het logboek alleen met een fietspomp en magneetstok bereikbaar is? Of een cache die je alleen kunt vinden door te snuffelen aan potjes en deze aan kleuren te koppelen, om zodoende de coördinaten te ontfutselen? Of een bijzondere vorm én locatie: deze achtertuin-cache is er één waar je echt ‘bij’ moet zijn!

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling