Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Reanimatie cursus: wat leer je en waarom is het van belang?

Stel, er bezwijkt iemand voor je neus, wat moet je dan doen? Veel mensen weten het antwoord op die vraag niet en dat kan levens kosten. Een reanimatiecursus kan ervoor zorgen dat je beter voorbereid bent op ongevallen en misschien wel iemand kunt redden. Maar wat leer je op een reanimatiecursus? Hoeveel kost het? En hoe werkt het oproepsysteem bij ongevallen precies? Radar zocht het voor je uit.

Een basiscursus reanimatie leer je volgens een woordvoerder van de Nederlandse Hartstichting al in een paar uur. In deze cursus wordt uitgelegd hoe je een hartstilstand kunt herkennen en wat je als eerste moet doen als zich een ongeval voordoet.

Daarnaast leer je hoe je borstcompressies en mond-op-mondbeademing geeft om de bloedcirculatie op gang te houden. Ook ga je aan de slag met het bedienen van een AED en oefen je met andere cursisten op reanimatiepoppen.

Waar moet je op letten als je een cursus uit gaat kiezen?
'Bij een goede reanimatiecursus bouw je kennis, vaardigheden en zelfvertrouwen op om een reanimatiesituatie te herkennen, een reanimatie uit te voeren en vooral ook durft te starten', legt de woordvoerder van de Hartstichting uit. Ze vertelt dat dit bereikt wordt met veel oefenen met praktijkvoorbeelden. Hierdoor wordt het namelijk een automatisme.

Ook kan het belangrijk zijn om realistisch te trainen met verschillende scenario's en om bewust en weloverwogen te oefenen wat je nog niet beheerst. Daarbij moet de cursus gegeven worden door een gecertificeerde instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Chris van Laar van het ARBO centrum benoemt dat er daarnaast trainingen worden aangeboden voor verschillende doelgroepen zoals reanimatie voor volwassenen, kinderen of baby's. Wil je specifieke vaardigheden leren, ga dan na of de cursus die je kiest deze ook behandelt.

Hoeveel kost een reanimatiecursus? Kun je de kosten vergoed krijgen?
Reanimatiecursussen worden via verschillende organisaties, waaronder de Hartstichting en het ARBO centrum, aangeboden. De woordvoerder van de Hartstichting laat weten dat een basisreanimatiecursus gemiddeld 35 euro kost. Van Laar geeft aan dat de prijzen bij commerciële aanbieders sterk kunnen variëren, maar dat de inhoud grotendeels gelijk zal zijn. Organisaties moeten zich bij het aanbieden van de cursus namelijk sowieso aan de richtlijnen van de NRR houden.

Over het algemeen kun je geen compensatie krijgen voor de kosten van een reanimatiecursus. Wel gaf de woordvoerder van de Hartstichting aan dat sommige zorgverzekeraars een vergoeding bieden als je aanvullend verzekerd bent.

Hoe werkt het oproepsysteem met burgerhulpverleners?
In Nederland werken we met een oproepsysteem voor reanimaties, genaamd HartslagNu. Burgers met een reanimatiediploma kunnen zich op de site aanmelden en worden dan geregistreerd als burgerhulpverlener. Het doel van dit systeem is om te zorgen dat er zo snel mogelijk gereanimeerd wordt, omdat een ambulance vaak langer onderweg is dan wenselijk.

Als 112 een melding ontvangt dat er een hartstilstand bij jou in buurt is, krijg je een reanimatie melding op je telefoon. In dit bericht staat de locatie van het slachtoffer en of je meteen naar het slachtoffer moet, of eerst een AED moet ophalen. Er worden altijd meerdere burgerhulpverleners opgeroepen en als je een periode niet beschikbaar bent wegens vakantie of andere omstandigheden, dan kun je dat aangeven.

Iedereen met een diploma voor reanimatie kan zich aanmelden als burgerhulpverlener. Je kunt jezelf dus op vrijwillige basis opgeven om burgerhulpverlener te worden en bent niet automatisch aangesloten bij een oproepsysteem als je een reanimatietraining gevolgd hebt.

Waarom is het belangrijk om een reanimatiecursus te volgen?
'Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. De overlevingskans is het grootst als er binnen zes minuten iemand reanimeert en een AED aansluit', aldus de woordvoerder van de Hartstichting. 'De ambulance is meestal niet zo snel. Als jij weet wat je moet doen in een noodsituatie kan jij het verschil maken, want elke seconde telt.'

Van Laar voegt daaraan toe dat iedereen de simpele basistechnieken kan leren. 'Je kunt hiermee een leven redden bij een circulatiestilstand.'

Herhaling van vaardigheden
De Nederlandse Reanimatie Raad raadt aan om in ieder geval elk jaar een herhalingscursus te doen om je kennis en training op peil te houden. Ook zijn er herhalingscursussen speciaal voor burgerhulpverleners. Daarin leer je bijvoorbeeld ook samenwerken met andere hulpverleners.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling