Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Consument betaalt vanaf juli voor coronasneltest: '€ 7,50 om koffie te mogen drinken op het terras? Belachelijk!'

Vanaf juli moeten consumenten betalen voor een coronasneltest als ze die laten afnemen om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld de horeca of een culturele instelling. Dat staat in een wetsvoorstel over toegangstesten, waarmee het kabinet vrijdag heeft ingestemd. De horeca is op zijn zachtst gezegd niet enthousiast: 'Een test van 7,50 euro is serieus geld voor mensen die een kopje koffie willen drinken.'

De komende tijd wordt gewerkt aan de infrastructuur om het toegangstesten mogelijk te maken door heel Nederland. Tot juli draagt de overheid de volledige kosten. Daarna wordt van de burger een bijdrage gevraagd.

Ministerie: 'Eigen bijdrage zal naar verwachting uitkomen op 7,50 euro per sneltest'
Het ministerie verwacht dat deze bijdrage uitkomt op een bedrag van 7,50 euro per sneltest, maar dat bedrag staat nog niet vast. De gemiddelde kosten voor een sneltest zijn 30 euro, en vanaf juli draagt het ministerie dus nog 22,50 euro per sneltest bij, zo rekent een woordvoerder van het departement voor.

Met pilots wordt deze maand gekeken hoe het toegangstesten in de praktijk in zijn werk gaat. Voor de proefprojecten, het opzetten van de testinfrastructuur en het uitvoeren van de testen is de komende maanden in totaal 1,1 miljard euro gereserveerd.

Pas versoepelen als ziekenhuisopnames dalen
Het kabinet hoopt de eerste versoepelingen - waaronder het openen van de terrassen en het afschaffen van de avondklok - per 28 april door te voeren, maar benadrukt dat dat niet zeker is. De ziekenhuisopnames moeten eerst dalen voordat er wordt versoepeld.

Als er vanaf mei verdere versoepelingen toegestaan zijn, dan wordt het weer mogelijk om plekken als theaters en sportwedstrijden te bezoeken met een negatief testbewijs. Het gaat dan om de tweede stap in het openingsplan dat premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge dinsdag presenteerden. In de derde stap zouden restaurants aan de beurt zijn.

Horeca staat niet te springen: 'Kabinet werpt een drempel op door geld te vragen'
De plannen kunnen niet op bijval van de horeca rekenen, zo meldt De Telegraaf. De krant peilde bij verschillende horecaondernemers hoe zij op de sneltestplannen reageren. 'Onbegrijpelijk' en 'totaal onbespreekbaar’, het is volgens De Telegraaf slechts een greep uit de reacties.

Zo sprak het dagblad onder meer met Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland. Hij is niet enthousiast, want de beperkingen gelden alsnog voor bezoekers die een negatief testresultaat krijgen. Naar verwachting komt dat de bereidwilligheid om te testen niet ten goede: 'Veel mensen hebben nu al geen trek om zich te laten testen. En dan gooit het kabinet nog een drempel op door geld te vragen.'

Andere horecaondernemers tonen zich eveneens buitengewoon sceptisch, zo vertelt Koninklijke Horeca Nederland-directeur Dirk Beljaarts: 'Dit komt voor ons compleet uit de lucht vallen. Waarom zou je dit als overheid willen doen? Het werkt alleen maar drempelverhogend! En dat voor een branche die straks hopelijk weer wat kan opkrabbelen.'

'Gaat om veel geld voor een laagdrempelig uitje'
Het voornaamste bezwaar is dat de kosten voor de sneltest worden beschouwd als een flinke bijdrage voor wat in beginsel een laagdrempelig uitje is. Voor de doorsnee consument die even plaatsneemt op het terras voor een kop koffie en een broodje is een aanvullende bijdrage van 7,50 euro wellicht een reden om de horeca links te laten liggen.

Voor Beljaarts is het plan dan ook onbespreekbaar. Op de vraag of een bedrag van 7,50 euro acceptabel is, antwoordt hij als volgt: 'Misschien niet als je voor 200 euro gaat dineren in een sterrenrestaurant. Maar wel voor mensen die een kopje koffie willen drinken. Dit mag niet voor een tweedeling gaan zorgen.'

Gastronomische sector staat evenmin te trappelen: 'Kosten doorberekenen is ongepast'
Maar ook restaurants voelen er weinig voor, ook al valt het bedrag voor de sneltest in verhouding tot de prijs van een diner naar verhouding lager uit. 'Hoe zwaar de bedrijven het ook hebben, de kosten doorberekenen aan de gast is zeer ongepast en not done', aldus voorzitter Patrick van Zuiden van de G4 - vertegenwoordiger van praktisch alle Nederlandse sterrenzaken - tegenover De Telegraaf.

Dirk Beljaarts van Koninklijke Horeca Nederland zou dan ook graag zien dat dit plan geen doorgang vindt en spreekt in dat verband van de 'zoveelste klap in het gezicht van ondernemers'. Meer specifiek noemt hij drie eerdere tegenvallers: 'We zijn nooit volledig gecompenseerd. Door het falend vaccinatiebeleid lopen we onnodige vertraging op. En nu dit! We zijn er inmiddels aan gewend. Maar niet minder verbaasd.'

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling