Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Met deze 7 tips koop je een betaalbare laptop

Het aanschaffen van een goedkope laptop is geen makkelijke klus. Er zijn tal van opties op de markt, voor bijna geen één wordt reclame gemaakt. En als je op zoek gaat word je overladen met technische details die moeilijk te doorgronden zijn.

Mocht je tot zo’n 550 euro te besteden hebben, dan zie je al snel door de laptops het bos niet meer.

Maar soms zit er nou eenmaal niks anders op dan een nieuwe laptop aan te schaffen, als je huidige niet meer werkt of zo traag is dat je meer zit te wachten dan te werken.

Om je door het lastige proces van het kiezen van een nieuwe laptop te loodsen, zijn hier enkele tips.

TIP 1: Als het niet per se nodig is, koop dan geen nieuwe laptop.

Foto: De Dell XPS 13 is een laptop die het de moeite waard is om voor te sparen. Bron: Hollis Johnson.
Het mag bekend zijn, maar het kan nooit kwaad om goede raad meer dan eens te geven: een laptop is iets waar je best in mag investeren. Je gebruikt het namelijk voor belangrijke zaken en je gaat het apparaat flink op de proef stellen, zowel de binnen- als de buitenkant. Jammer genoeg geldt dat je een fors bedrag moet neertellen voor een laptop die aan al je eisen voldoet. Voor een MacBook, om eens wat te noemen, betaal je al zeker zo’n 1200 euro.

Dus als je het kan veroorloven om een goed apparaat te kopen, doe het dan ook. Het is de investering waard, zeker als je jaren later een nog altijd prima werkende laptop hebt.

TIP 2: Overweeg een Chromebook.

Foto: De HP Chromebook 13. Bron: HP
Als je echt aan een budget gebonden zit, moet je jezelf de volgende vraag stellen: waar ga ik de laptop voor gebruiken? Als je er Photoshop, Excel of nieuwe games op wil gebruiken, ga dan direct door naar tip 3.

Als je de nieuwe laptop voornamelijk gebruikt voor internetten en basaal entertainment zoals Netflix, is de Chromebook een goede optie. Deze machines van Google zijn sneller, beter gebouwd en goedkoper dan hun betaalbare evenknieën van Windows.

Dat komt voornamelijk door het besturingssysteem, Chrome OS. Dat is in feiten een uitgebreide variant op de browser Google Chrome. Kortom: het systeem richt zich met name op zaken die je op internet doet. Dit zorgt ervoor dat de productiekosten laag zijn.

Voor veel mensen is dat genoeg. Facebook, email en tekstverwerking werken prima in Chrome. Overigens, alle toekomstige Chromebooks (plus enkele die al uit zijn) hebben de mogelijkheid van het laten draaien van duizenden Android-apps.

Het maakt van de Chromebooks geen perfecte machines, maar het vult wel enkele gaten, zoals de mogelijkheid tot fotobewerking, gamen en enkele offline zaken.

Maar, wil je optimaal gebruik kunnen maken van die Android-apps, dan wil je wel een ChromeBook met touchscreen. Die zijn niet goedkoop, al komt daar op korte termijn verandering in.

Foto: De Samsung Chromebook Pro wordt een van de eerste Chromebooks die Android apps ondersteunt. Bron: Business Insider/Jeff Dunn
Het beste model is momenteel de Chromebook 13 van Dell, maar die is met een krappe 600 euro redelijk aan de prijs. Een handvol andere modellen ondersteunen de PlayStore ook al, waaronder de Acer Chromebook R11. Dat is vooralsnog de beste keuze, al heeft deze laptop een wel erg klein scherm: 11 inch.

Google trapt de nieuwe trend van Android op een Chrome OS-systeem af met enkele Samsung Chromebooks. Ze moeten nog op de markt verschijnen, dus het beste wat je momenteel kunt doen is afwachten welke firma straks een echt goed product met bovengenoemde opties fabriceert.

Mocht je niet kunnen wachten op een variant met touchscreen, dan is de Acer Chromebook 13 een aardige optie.

Hoe dan ook, als je een Chromebook koopt, let er dan op dat je er een neemt met 802.11ac WiFi, op zijn minst 4GB RAM en een nieuwe Intel processor. Een Celeron is een hele goed keuze, een Intel Core-chip is fantastisch maar doorgaans iets te veel van het goede. Een Rockchip of een ARM-processor zijn doorgaans te zwak.

Overigens, als je het apparaat echt alleen gebruikt om te internetten, is een tablet ook een optie voor je. Al zijn laptops en tablets wel totaal verschillende apparaten.

TIP 3: Onthoud dat je ergens water bij de wijn moet doen.

Foto: WorldBank/Flickr
Oké, je weet waar je op moet letten en je hebt besloten dat alleen een Windows-apparaat goed genoeg voor je is. Dan is nu het moment aangekomen om je verwachtingen op een reëel niveau te houden.

Bij goedkope Windows-laptops draait het om compromissen. Als het snel is – en het zal nooit te snel zijn – heeft het waarschijnlijk een batterij die vlug leeg is. Als het beeld goed is, heeft het waarschijnlijk een gammel toetsenbord. Slechts enkele zijn dun, licht of smal – schermen van 14- en 15-inch zijn gebruikelijk – en de meeste bevatten software waar je helemaal niet op zit te wachten.

Je zult echt tevreden moeten zijn met goed genoeg. Bedrijven maken laptops niet voor liefdadigheid.

TIP 4: Zoek naar onderstaande specificaties.

Foto: Een laptop van Acer Bron: Acer
Nu je weet dat je water bij de wijn zult moeten doen, is het verstandig om naar de belangrijkste specificaties te kijken om te voorkomen dat je aankoop een drama wordt.

– Ten eerste, je zult doorgaans schermen tegenkomen met een resolutie van 1366 bij 768 pixels. Dat is tegenwoordig niet zo heel scherp. Met deze resolutie zul je niet makkelijk meerdere vensters tegelijk op een scherm open kunnen hebben. Mocht je het kunnen vinden, een scherm van 1920 bij 1080 (oftewel “1080p”) is een betere optie. Hoger dan dat zal niet snel nodig zijn.

– Als het mogelijk is, koop dan een laptop met een IPS-scherm in plaats van een TN-scherm. IPS-schermen zijn doorgaans kleurrijker en ze lezen makkelijker vanuit grotere hoeken. Maar, deze zijn niet goedkoop. Wij kiezen liever voor een mat scherm dan een ‘glossy’ omdat die fijner zijn in het zonlicht.

– Laat je idee van een touchscreen varen. Het is een leuk hebbedingetje, maar Windows 10 is prima te gebruiken zonder touchscreen. Het is niet makkelijk om in ons budget een goede 2-in-1 machine te vinden.

– Over naar de interne specificaties. Zoek naar een laptop met een Intel Core i5 processor. Zonder al te technisch te worden, maar deze processor is sterk genoeg om de dingen te doen die je normaal op een laptop doet. Als je niet gamet op je laptop, is een Core 13 ook een prima processor.

– Intel vernieuwt deze chips jaarlijks, dus zoek naar een net ge-updatete. Het 7th-gen model maakt jouw laptop futureproof. Zorg ervoor dat de chip tot de U-serie behoort. De chips met een Y in de naam, zijn zwakker. Mocht je een goede laptop vinden met een 6th-gen chip, dan is die ook sterk genoeg.

– Zorg dat je genoeg RAM-geheugen hebt. Genoeg RAM zorgt ervoor dat alles gladjes draait. Als het mogelijk is, kies voor 8GB, of 6GB als de overige specificaties niet al te zwak zijn. Neem geen genoegen met 4GB.

– Wat betreft opslag. Een zogenoemde SSD-schijf (solid state drive) is niet goedkoop, dus kies zorgvuldig een HDD-schijf (hard disk drive) uit. Hoewel die langzamer en minder stabiel zijn. 500GB is de standaard, dus alles daarboven is helemaal mooi. De beste laptop is een laptop waarbij je je harde schijf kunt upgraden naar een SSD-schijf, mocht je in de loop van de jaren daar het geld voor hebben.

– Goede grafische processors zijn zeldzaam, dus als je een laptop vindt met een Nvidia GeForce erin, zie dat dan als een bonus. Die heb je eigenlijk toch alleen maar nodig als je gaat gamen op je laptop.

– De duur van de accu is een kwestie van persoonlijke voorkeuren. Wat vind jij goed genoeg? Let er wel op dat fabrikanten doorgaans lichtelijk overdrijven als het om batterijduur gaat.

– Die voorkeur geldt ook wat betreft USB-poorten en WiFi. Je wilt waarschijnlijk een apparaat met een goede WiFi-ontvanger, dus kies je voor het snelste: een 802.11ac ontvanger. Het kan ook geen kwaad een aantal USB 3.0-poorten te kiezen.

Ook wat betreft specificaties zul je merken dat je niet snel een laptop vindt die aan alle bovengenoemde criteria voldoet.

TIP 5: Kijk of je een Windows-versie kunt kopen zonder al die onnodige software.
We schreven het al eens eerder: kijk of je je laptop direct bij Windows kunt kopen. De zogenoemde Signature Edition is een schone Windows 10-versie. Dat betekent: geen onnodige software (bloatware), wat inhoudt dat je minder programma’s hebt die opslag en werkgeheugen vreten.

TIP 6: Sommige laptops verdwijnen ineens van de markt.

Zie je die Acer Aspire? Dat is inmiddels de vierde versie van die laptop in de laatste anderhalf jaar. Naast dat goedkope laptops bekend staan om hun gebrek aan een uitgesproken karakter, worden ze vaak snel vervangen door hun opvolgers en verdwijnen ze ineens van de markt.

Dat is geen vrijbrief om nu maar snel die laptop te komen die je hebt gezien, maar wel iets om te onthouden.

TIP 7: Research en probeer wat uit voor je iets koopt.

Na het lezen van dit artikel ben je voldoende geïnformeerd. Maar aan het einde van de rit is jouw laptop jouw laptop. Zeker als het gaat om de goedkopere varianten, moet je zeker op zoek gaan naar online reviews. En als het kan: probeer het apparaat dat je wil eens uit. (Het is de enige manier waarop je echt kunt voelen hoe het mousepad en toetsenbord aanvoelen. Doe uitvoerige research en je investering zal niet snel verkeerd uitpakken.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2025 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling