Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Vind gemakkelijk de weg in het buitenland met offline navigatie-apps

Iedereen die wel eens in een onbekende stad in het buitenland is geweest heeft het wel eens gehad: je bent de weg kwijt. Voor je het weet sta je je huidige straat op te zoeken op een uitgevouwen papieren kaart van de omgeving. Toch is er een makkelijkere manier: navigeren met je smartphone. En het hoeft je door offline navigatie niet eens mobiele data te kosten.

Roamingkosten
Een hoge telefoonrekening na een bezoekje aan het buitenland komt helaas nog vaak voor. Hier komt per 15 juni echter verandering in. Vanaf dan hoef je in de Europese Unie geen speciale roamingkosten meer te betalen als je je smartphone buiten Nederland gebruikt. Dit betekent dat sms'en, bellen en mobiel internetten zowel in Nederland als andere EU-landen even duur is. Wel is uit onderzoek van Radar gebleken dat providers een eigen invulling geven aan het begrip 'Europese Unie'. Informeer daarom voordat je op vakantie gaat bij je provider naar de specifieke voorwaarden.

Ondanks het afschaffen van de roamingkosten in de EU is er nog voldoende reden om data te besparen als je in het buitenland op vakantie gaat. Bijvoorbeeld omdat je reis je buiten de Europese Unie brengt of omdat het internet op de plaats der bestemming misschien niet zo betrouwbaar is. Als je je telefoon gebruikt als navigatiesysteem kan het bovendien ervoor zorgen dat je bundel snel opraakt.

Offline navigatie
Als je in het buitenland bent, kun je natuurlijk voor de klassieke papieren kaart kiezen, maar je smartphone is een uitstekend alternatief. Waarschijnlijk neem je je telefoon toch al mee op pad, dus waarom zou je dan nog apart een kaart meenemen? Bovendien is een mobiel een stuk handzamer dan de gemiddelde kaart. Het grootste voordeel van de smartphone als navigatiemiddel is de locatiebepaling. Bij een fysieke kaart moet je zelf je huidige locatie bepalen, terwijl een smartphone dit via GPS automatisch voor je doet.

De meeste navigatie-apps hebben bovendien de mogelijkheid om kaarten volledig te downloaden. Hierdoor kun je de kaarten overal gebruiken, zonder dat dit ten koste van je databundel gaat. Eerder heeft Radar vier apps (Google Maps, Waze, Here WeGo en TomTom Go Mobile) op een rijtje gezet waarmee je gemakkelijk met je smartphone kan navigeren. Al deze apps bieden je ook de mogelijkheid om offline te navigeren.

Overigens verschillen de apps onderling wel in de manier van downloaden. Zo moet je in Google Maps via een vierkantje het gebied selecteren dat je wilt downloaden. Door in of uit te zoomen kun je het gebied kleiner of groter maken. Bij de andere apps kun je voor specifieke landen of regio’s kiezen. Als je in een grensgebied op vakantie gaat, vergeet dan ook niet om de omringende landen te downloaden. Houd er wel rekening mee dat hoe groter het gebied is dat je selecteert, hoe meer opslagruimte het op je mobiel kost.

Is de kaart wel up to date?
Offline navigatie heeft wel enkele nadelen. Doordat je offline bent, zie je bijvoorbeeld niet files of wegwerkzaamheden, waardoor de route die je kiest niet de snelste route hoeft te zijn. Ook zijn nieuwe wegen niet altijd zichtbaar op jouw kaart. Wees er dus alert op dat je de kaarten up to date houdt. Als je twijfelt of je kaart up to date is, kun je er ook altijd voor kiezen om een kaart te verwijderen en daarna opnieuw te downloaden als je op een wifi-verbinding zit.

Openbaar vervoer
Als je een stedentrip maakt, is het handig om naast een navigatie-app ook de kaart te downloaden van het openbaar vervoer, bijvoorbeeld de metrokaart. Meestal kun je deze kaarten als afbeelding downloaden, sommige steden hebben een eigen app waarmee je de kaart kan bekijken. In sommige navigatie-apps, zoals Here WeGo, zitten reismogelijkheden via het openbaar vervoer overigens standaard ingebouwd.

Laatste tip
Mocht je vergeten zijn om een specifieke kaart te downloaden, dan kun je deze altijd nog via de wifi in je hotel of appartement of in een koffiezaakje downloaden, zodat je alsnog niet de weg kwijtraakt. Het enige wat je alleen niet moet vergeten is het opladen van je mobiel!

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2025 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling