Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Copilot+-functies vanaf november ook op AI-pc’s met Intel- en AMD-chips

Momenteel zijn Copilot+-functies voorbehouden voor toestellen met ARM-chips, maar vanaf november niet meer.

Waar je een paar jaren geleden enkel computers kon kopen met een chip van Intel of AMD erin, zijn er nu ook pc’s met chips van Qualcomm. Die chips, gebaseerd op ARM-designprincipes, hebben allemaal een ‘neural processing unit’ of NPU erin zitten. Die NPU dient specifiek om AI-taken vlot af te kunnen handelen, wat hen het label van AI-pc oplevert. Microsoft biedt Copilot+-functies momenteel enkel aan op toestellen met zo’n Qualcomm-chip. In november komen die functies ook naar andere laptops, met AI-chips van AMD en Intel.

Exclusieve AI-functies
Die Copilot+-pc’s met chips van Qualcomm hebben momenteel toegang tot een aantal exclusieve AI-functies. Daaronder horen onder andere ‘Live Captions’, een functie die in staat is om in real-time te ondertitelen. Daarnaast hebben ze toegang tot Cocreator in Paint en Windows Studio Effects-tools, om makkelijk afbeeldingen mee te genereren en te bewerken. Ook de Photos-app krijgt een aantal AI-functies, waarmee je makkelijk albums kan samenstellen.

Uiteindelijk is het ook de bedoeling dat ‘Recall’ naar die Qualcomm-toestellen komt. Dat is een AI-functie die ervoor zorgt dat al je pc-activiteit doorzoekbaar wordt. Dat is mogelijk doordat het AI-systeem elke minuut een aantal screenshots van je scherm trekt, en deze analyseert. Microsoft presenteerde de functie reeds, maar trok ze terug in nadat er bijzonder veel kritiek op kwam. De screenshots en gegevens die het AI-systeem opsloeg, zaten in eerste instantie in een onbeveiligde database. Dat probleem lost Microsoft op, en tegen oktober brengt het de AI-functies al naar Copilot+-pc’s.

Nieuwe AI-chips
Later zal je dus ook Copilot+-functies kunnen gebruiken met AI-pc’s die een Intel- of AMD-chip erin hebben zitten. Dat is goed nieuws voor die toestellen en gebruikers: de AI-functies die momenteel op die pc’s zitten, laten in veel gevallen te wensen over.

Of jouw laptop AI-functies krijgt? Daar kan je achter komen door naar de naam van je CPU te kijken in taakbeheer. Duw op Ctrl + alt + delete en open taakbeheer, om daarna meteen door te klikken naar het tabblad ‘prestaties’. Daar klik je de CPU-prestaties open om rechtsboven de grafiek de naam van je processor te zien. Is dat een AMD Ryzen AI 300-chip? Dan zitten er vanaf november Copilot+-AI-functies op. Hetzelfde geldt voor Intel Core Ultra 200V-chips: die chips, die gisteren voorgesteld werden, krijgens eveneens toegang tot de functies.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • denchi-pc.jp
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling